10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial"T" de la Tineret, Turism si tevatura

“T” de la Tineret, Turism si tevatura

Dintr-o singura miscare, intr-o racoroasa seara de luni, Parlamentul cel viteaz a vrut sa doboare doua doamne dintr-o lovitura. Unii spun ca a reusit, altii sunt mai sceptici. Dar din intreaga afacere, cuvantul cheie ar putea fi "tevatura".

Prima dintre doamne, pasata in grija DNA, a tinut un discurs agresiv, specific politicienilor lipsiti de experienta si speriati, tintit catre vocea acuzarii: mass-media. A folosit expresii precum "linsaj mediatic", a accentuat cuvinte, a privit fix, a facut aluzii la tertipuri politice, si-a pus sperantele in corectitudinea justitiei. De parca verdictul nu ar fi fost dat deja.

Cea de-a doua, mai experimentata in ale scandalului, a insiruit, degajata, acuzatii: pe vremea cand era ministru al Tineretului si Sportului, Crin Antonescu a instrainat, intr-un mod dubios, strandul Tineretului catre firma Trigranit, Ludovic Orban, in calitate de ministru al Transporturilor, a autorizat plata sumei de 74 de milioane de euro pentru reparatiile la pista aeroportului Baneasa, in conditiile in care firma care castigase licitatia se angajase sa repare pista cu 17 milioane de euro. Si tot asa.

Ridzi, cenusie si vadit epuizata, a asistat neputincioasa la propria sa drama politica: 192 de parlamentari i-au prins demnitatea, rand pe rand, in cate o pereche de catuse morale.

Udrea, odihnita, plina de aplomb si imbracata in roz, a pedepsit cu ironii cutezanta parlamentarilor de a infiinta inca o comisie justitiara, dand de inteles ca nu va accepta eticheta de "Ridzi bis".

Dar cele doua doamne au si trei lucruri in comun: sunt membre PDL, sunt apropiate de iubitul si in egala masura hulitul nume Basescu si au condus sau conduc doua ministere care incep cu litera "T": al Tineretului, respectiv al Turismului. Primii doi numitori comuni nu necesita explicatii suplimentare, caci speculatii pe seama lor au tot fost. Insa cel de-al treilea merita cateva consideratii, pentru ca in discutie sunt doua dintre cele mai sarace ministere.

Doamnele Ridzi si Udrea sunt banuite a fi irosit neortodox bani din bugetele chinuite ale Tineretului si Turismului. Poate fi sau nu adevarat. Fireste, ar fi nemaipomenit sa aflam adevarul. Doar ca cei mai multi dintre noi am vrea sa aflam adevarul si cand vine vorba de ministerele care invart banii cei multi: Justitia, Apararea, Internele. Si am fi tare dezamagiti daca am realiza, ulterior (eventual dupa prezidentiale), ca litera "T" ne-a fost aruncata drept praf in ochi, doar asa, cat sa ne inghita tevatura si sa nu avem timp sa intrebam ce face statul cu cea mai suculenta felie de tort in timp ce economia moare de foame. Norocul nostru ca mai avem doar un singur minister care incepe cu aceeasi nefasta litera…

Denisa Maruntoiu
Denisa Maruntoiuhttp://denisa-maruntoiu
Denisa Maruntoiu, coordonator editorial New Media
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă