18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSute de persoane au adus un ultim omagiu reginei Ana, la Palatul...

Sute de persoane au adus un ultim omagiu reginei Ana, la Palatul Regal din Capitală. La funeralii vor veni principi din șase țări ale Europei

UPDATE 16,10: Funeraliile Reginei Ana a României, care se vor desfășura sâmbătă, vor strânge în București și la Curtea de Argeș membrii de vază ai celor mai importante Familii Regale, precum și ai aristocrației europene. Acestea sunt primele funeralii regale desfășurate în România după anul 1938, când a fost înmormântată Regina Maria. Printre cei așteptați la ceremoniile religioase se numără Majestatea Sa Regina – Mamă Sofia a Spaniei, Alteța Sa Regală Principele Charles al Țării Galilor, Moștenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii, Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei, Baronul Johannes von Holzhausen și alți membrii ai elitei aristocratice a Europei. Marele absent de la aceste ceremonii va fi Majestatea Sa Regele Mihai I al României, căruia medicii i-au interzis să vină în țară la funeraliile soției sale. “La funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regina Ana vor lua parte ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix”, au anunţat reprezentanţii Biroului de Presă al Casei Regale. Este pentru prima oară când fostul Principe Nicolae participă la un eveniment al Familiei Regale după excluderea sa din linia de succesiune la Coroană, excludere intervenită în urmă cu un an.

Potrivit site-ului RomaniaRegala.ro, la ora 11.30, sicriul Reginei Ana a României va fi scos din Palatul Regal din București și va fi așezat în mașina mortuară, care v-a traversa Capitala cu direcție spre Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități, potrivit site-ului oficial al Casei Regale a României. Slujba de înmormântare va avea loc mâine, de la ora 15.00 în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezența Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeș. 

————————–

Câteva sute de bucureșteni au venit, joi dimineața, la Palatul Regal din Capitală, pentru a prezenta un ultim omagiu reginei Ana, care va fi înmormântată sâmbătă, la Curtea de Argeș, informează News.ro.

Joi și vineri, între orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu. Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există însă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Sâmbătă, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, chiar în faţa palatului, moment în care vor suna clopotele bisericilor ortodoxe din împrejurimi şi de la Catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif”.  Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Slujba va fi oficiată de  IPS Calinic al Argeşului, în prezenţa IPS Ioan Robu.

Sunt aşteptaţi să participle la funeraliile Reginei Ana reprezentanţi ai caselor regale din Europa, presa spaniolă dând deja ca sigură prezenţa Reginei Sofia. Există şi voci conform cărora Casa Regală britanică ar putea fi reprezentată de Prinţul Charles. Lista oficială a membrilor caselor regale străine care vor veni în România va fi anunţată joi de Casa Regală.

 

 

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă