30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialSute de membri ai miliţiilor antiinsurgente din Irak s-au alăturat al-Qaida

Sute de membri ai miliţiilor antiinsurgente din Irak s-au alăturat al-Qaida

Sute de membri ai miliţiilor care colaborau cu armata americană pentru combaterea insurgenţei din Irak s-au alăturat în ultimele luni organizaţiei Al-Qaida din Mesopotamia, scrie New York Times, citat de Mediafax.

Potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate irakiene, sute de combatanţi disciplinaţi care cunosc tacticile operaţionale americane par să se fi alăturat filialei irakiene a reţelei al-Qaida.

În plus, se pare că mulţi dintre membrii miliţiilor insurgente care încă sunt plătiţi din banii Guvernului irakian ajută pe ascuns insurgenţii.

Dezertările din cadrul miliţiilor s-au accelerat în special după alegerile parlamentare din martie, care au condus la un impas politic în Irak.

Şeicul Sabah al-Janabi, un lider al Consiliului de Discernământ (o miliţie proamericană), declara în august că 100 dintre cei 1.800 de membri ai miliţiei nu şi-au mai ridicat salariile în ultimele două luni, el bănuind că au fost recrutaţi de al-Qaida.

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă