15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSute de copii au vizitat ”zonele secrete” ale Ministerului de Interne și...

Sute de copii au vizitat ”zonele secrete” ale Ministerului de Interne și au ținut ședință de comandă cu Gabriel Oprea

De ziua lor, instituția care se ocupă de siguranța și securitatea națională le-a făcut copiilor un cadou inedit. Ministrul Gabriel Oprea le-a arătat zonele în care angajații MAI nici nu au voie să intre fără aprobare. Mai mult, ei au ținut și o ședință de comandă, alături de ministrul de Interne și chiar au ținut discursuri din Balconul Revoluției din 1989.

”Peste 2.000 de copii, de la preşcolari la elevi de liceu, însoțiți de părinți și cadre didactice au vizitat astăzi Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”.

La standurile expoziţionale amenajate în întreaga clădire au fost prezentate vizitatorilor uniforme şi documente de epocă, reprezentative pentru istoria şi tradiţiile principalelor structuri ale MAI”, informează Ministerul de Interne într-un comunicat de presă.

Copiii s-au familiarizat cu specificul activităţilor MAI. având ocazia să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale și Inspectoratului General pentru Imigrări.

Principalele puncte de atracție pentru copii au fost, de asemenea, autovehiculele şi mijloacele specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, aflate în parcarea MAI.

Cei mici au fost aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii politişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale și echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în standurile expoziționale amenajate în exteriorul clădirii.

”Totodată, tinerii interesați să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne au primit informații privind oferta educațională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” , chiar de la studenții acestei instituții.

Aflată la cea de a VI – a ediţie  „Ziua Porţilor Deschise”, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne continuă o tradiție care se desfășoară anual, la data de 1 iunie și celebrează Ziua Internațională a Copilului”, mai arată MAI.

De altfel, Ziua de 1 Iunie este singura zi în care publicul larg are acces în clădirea Ministerului Afacerilor Interne.

”Ministerul Afacerilor Interne urează La mulți ani tuturor copiilor și mulțumește celor care și-au sărbătorit această zi alături de noi”, transmite MAI.

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă