5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialSute de copii au vizitat ”zonele secrete” ale Ministerului de Interne și...

Sute de copii au vizitat ”zonele secrete” ale Ministerului de Interne și au ținut ședință de comandă cu Gabriel Oprea

De ziua lor, instituția care se ocupă de siguranța și securitatea națională le-a făcut copiilor un cadou inedit. Ministrul Gabriel Oprea le-a arătat zonele în care angajații MAI nici nu au voie să intre fără aprobare. Mai mult, ei au ținut și o ședință de comandă, alături de ministrul de Interne și chiar au ținut discursuri din Balconul Revoluției din 1989.

”Peste 2.000 de copii, de la preşcolari la elevi de liceu, însoțiți de părinți și cadre didactice au vizitat astăzi Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”.

La standurile expoziţionale amenajate în întreaga clădire au fost prezentate vizitatorilor uniforme şi documente de epocă, reprezentative pentru istoria şi tradiţiile principalelor structuri ale MAI”, informează Ministerul de Interne într-un comunicat de presă.

Copiii s-au familiarizat cu specificul activităţilor MAI. având ocazia să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale și Inspectoratului General pentru Imigrări.

Principalele puncte de atracție pentru copii au fost, de asemenea, autovehiculele şi mijloacele specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, aflate în parcarea MAI.

Cei mici au fost aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii politişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale și echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în standurile expoziționale amenajate în exteriorul clădirii.

”Totodată, tinerii interesați să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne au primit informații privind oferta educațională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” , chiar de la studenții acestei instituții.

Aflată la cea de a VI – a ediţie  „Ziua Porţilor Deschise”, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne continuă o tradiție care se desfășoară anual, la data de 1 iunie și celebrează Ziua Internațională a Copilului”, mai arată MAI.

De altfel, Ziua de 1 Iunie este singura zi în care publicul larg are acces în clădirea Ministerului Afacerilor Interne.

”Ministerul Afacerilor Interne urează La mulți ani tuturor copiilor și mulțumește celor care și-au sărbătorit această zi alături de noi”, transmite MAI.

Cele mai citite
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...

VIDEO. Aproape de tragedie! O roată panoramică de la un Târg de Crăciun din România s-a blocat

Roata panoramică din Târgul de Crăciun din Constanța a rămas blocată vineri seară, cu 45 de persoane care se aflau în ea, dintre care...

“Toţi oamenii care vin în București spun că este la fel ca în Monte Carlo!”, spune un fotbalist străin de la FCSB

Atacantul echipei FCSB, Andrea Compagno, care evoluează în fotbalul românesc din 2020, a oferit o perspectivă asupra conaționalilor noștri. El și familia sunt fascinați...
Ultima oră
Pe aceeași temă