3.4 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăSpecialSursă judiciară: Parchetul a extins ancheta, în dosarul lui Francois Fillon, după...

Sursă judiciară: Parchetul a extins ancheta, în dosarul lui Francois Fillon, după ce candidatul la alegerile prezidențiale a conformat primirea unor costume de lux, în valoare de câteva mii de euro, de la „un prieten generos”

Parchetul național financiar din Franța a extins ancheta care îl vizează pe Francois Fillon, ca urmare a dezvăluirilor potrivit cărora candidatul dreptei la alegerile prezidențiale ar fi primit costume de lux în valoare de câteva mii de euro, potrivit unei surse judiciare citate de AFP, informează Agerpres.

 

Potrivit sursei citate, parchetul național financiar a extins ancheta judecătorilor de instrucție pentru suspiciuni de trafic de influență.

Duminică, Francois Fillon a confirmat că a primit din partea „unui prieten" costume de lux în valoare de câteva mii de euro. „Un prieten mi-a oferit niște costume în februarie. Și ce? Observ că viața mea privată face obiectul unor anchete în toate sensurile și că acest tratament mi-este rezervat numai mie. Nu știu cine vrea să-mi facă rău", a declarat Francois Fillon, într-un interviu acordat pentru ediția de luni a cotidianului Les Echos

În ediția sa de duminică, săptămânalul Le Journal de Dimanche (JDD), a dezvăluit că un apropiat al lui Fillon a semnat pe 20 februarie un cec în valoare de 13.000 de euro pentru plata a două costume livrate de Arnys, firmă producătoare de vestimentație de lux. „Am plătit la cererea lui Francois Fillon", a declarat pentru JDD acest „prieten generos".

Aceeași publicație susține că informația a fost confirmată și de persoane din anturajul lui Fillon, care însă ar fi apreciat că nu este nimic anormal în gestul său. În plus, înaintea plății celor 13.000 de euro, aceeași societate ar fi primit cash tot în contul unor produse cumpărate de Fillon suma de 35.500 de euro. În legătură cu acest aspect, colaboratorii lui Francois Fillon, la solicitarea JDD, au declarat că este „complet extravagant" să susții că „unele costume au fost plătite cu bani gheață".

Unii deputați socialiști își pun întrebarea dacă Fillon, deputat de Paris, a declarat aceste cadouri. O decizie a biroului Adunării Naționale, datând din 2011, menționează că este „obligatorie declararea oricărui cadou sau avantaj cu o valoare de peste 150 de euro". Cadourile "în cadru strict privat" din partea celor apropiați sunt exceptate de această obligație, potrivit unei precizări a Adunării din iulie 2013.

Candidatul de dreapta în alegerile prezidențiale din Franța, Francois Fillon, a fost inculpat, marți, pentru deturnare de fonduri publice, în ancheta privind locurile de muncă fictive ale soției și copiilor săi, a anunțat pentru AFP avocatul său, Antonin Levy.

Cele mai citite

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața...

Rata Covid la București scade continuu

Rata Covid la București scade continuu, deși Guvernul României este tot mai preocupat de evoluția pandemiei. Duminică, 5 decembrie 2021, incidenţa Covid calculată la 14...

De ce se scumpește pâinea

De ce se scumpește pâinea este o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți români. Întrebarea este justificată în condițiile în care România...
Ultima oră
Pe aceeași temă