12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSUPRINZĂTOR. Care sunt ţările cu cele mai multe TANCURI din lume. Unde...

SUPRINZĂTOR. Care sunt ţările cu cele mai multe TANCURI din lume. Unde se află România

Tancurile şi-au primit botezul în timpul Primului Război Mondial. Începând de atunci, tehnologia a evoluat enorm şi a codus către modele din ce în ce mai performante, care au făcut diferenţa în teatrele de operaţiuni militare de peste tot în lume.

Condiţiile de luptă de pe frontul occidental din timpul primei conflagraţii mondiale au determinat armata britanică să înceapă proiectarea primului vehicul blindat autopropulsat care să poată traversa tranşeele şi barajele de sârmă ghimpată, fără să fie afectate de focul de mitralieră.

Primul prototip s-a numit Little Willie şi a fost testat cu succes de armata britanică pe 6 septembrie 1915.

Citeşte şi FOTO incredibile şi ŞOCANTE: Cum arăta lumea după cel de-Al Doilea RĂZBOI MONDIAL

Prima participare în luptă a unui tanc a avut loc pe 15 septembrie 1916, în timpul Bătăliei de pe Somme şi a fost condus de căpitanul H.W. Mortimore, conform cărţii lui Geoffrey Regan, „The Guiness Book of Military Blunders”. Francezii au dezvoltat propriul model, denumit Schneider CA1, care a fost folosit pentru prima dată pe 16 aprilie 1916. Prima bătălie în care au fost folosite mai multe tancuri a fost cea de la Cambrai, pe data de 20 noiembrie 1917.

Îmbunătăţirea modelelor de tancuri deja existente, precum şi apariţia noilor modele au cunoscut o amploare fără precedent în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

După al Doilea Război Mondial, dezvoltarea tancului a continuat cu îmbunătăţirea tancurilor mijlocii şi grele. Tancurile uşoare s-au limitat la misiuni de recunoaştere, iar în Statele Unite au fost utilizate ca sprijin pentru forţele aeropurtate.

Galeria foto de mai sus conţine un top al statelor cu cele mai multe tancuri din lume în 2012, conform site-ului globalfirepower.com. Nivelul tehnologic al modelelor utilizate nu a fost luat în considerare.

Citeşte şi FOTO: Cum arată, în interior şi exterior, „Tancul Zburător” SOVIETIC Il-102

Cele mai citite

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...
Ultima oră
Pe aceeași temă