16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialSuporteri ai Stelei, reţinuţi de poliţia bulgară

Suporteri ai Stelei, reţinuţi de poliţia bulgară

Cinci suporteri români au fost reţinuţi joi de poliţia bulgară înaintea şi în timpul partidei dintre echipele ŢSKA Sofia şi Steaua Bucureşti, din cadrul manşei secunde a play-off-ului competiţiei Europa League la fotbal, informează Agerpres.

 

Doi suporteri au fost reţinuţi înainte de startul meciului după ce la unul dintre fanii arestaţi, poliţiştii au găsit o petardă, în timp ce al doilea a aruncat cu o sticlă spre o maşină a poliţiei. Alţi şase suporteri români au fost împiedicaţi să intre pe stadion pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Trei stelişti au fost reţinut de poliţişti pentru incidentul din minutul 57 al partidei, când jocul a fost oprit din cauza unor petarde aruncate de fanii echipei româneşti spre jucătorii lui ŢSKA.

Nici fanii bulgari nu s-au comportat însă mai civilizat. Aceştia au aruncat, de asemenea, cu petarde, au încercat să-i orbească pe jucătorii Stelei cu lasere şi au strigat scandări rasiste la adresa steliştilor.

Poliţia informează că după meci suporterii români au urcat în autocare ce vor fi escortate de forţele de ordine cel puţin până la ieşirea din capitala bulgară.

Steaua Bucureşti s-a calificat în grupele Europa League la fotbal, după ce a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), cu ŢSKA Sofia, în deplasare, joi seara, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. Steaua, care câştigase primul meci, la Cluj, cu 2-0, a deschis scorul prin Cristian Tănase (73), ŢSKA egalând în min. 83 prin brazilianul Michel Platini.

Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă