5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialSuperconcerte la Zilele Floreştiului

Superconcerte la Zilele Floreştiului

Câteva mii de oameni s-au bucurat de sărbătoarea celei mai mari comune din Transilvania de Nord. Pe platoul Tăuţi, Zilele Floreştiului au adus spectacole de dans, concerte, un parc ambulant de distracţie, precum şi un adevărat bâlci.

Dacă vineri şi sâmbătă seara au concertat Andreea Bălan şi trupa Compact, duminică a fost rândul trupei Desperado. “Au fost superconcerte. Noi ne-am bucurat mult de această sărbă­toare, care a înviorat atmosfera”, a spus Aurel Pop, unul dintre localnici. De asemenea, au avut loc numeroase concerte de muzică populară, precum şi concursul Floreştenii au talent. Una dintre marile atracţii a fost recitalul Fanfarei 10 Prăjini.Copiii din Floreşti au fost nelipsiţi de la distracţie.

Artizanat popular

Nu au lipsit nici tarabele meşterilor populari, care au adus obiecte de artizanat specifice acestei zone a Transilvaniei. Unul dintre aceşti meşteri este Ioan Moraru, care a venit cu sculpturi în lemn.

“Eu am venit cu cioplituri în lemn, din zona Clujului. Soţia mea, care este din Apuseni, a venit cu ţesături tradiţionale, din zone cum ar fi Valea Arieşului, Albac, Abrud, Mărişel…”, a spus Ioan Moraru.

Zilele comunei Floreşti s-au încheiat cu un foc de artificii.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă