20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecial„Sunt Victor Ponta şi nu dau doi bani pe voi!”

„Sunt Victor Ponta şi nu dau doi bani pe voi!”

Victor Ponta a supravieţuit până acum din punct de vedere politic doar pentru că are în spate un uriaş aparat de propagandă. Zi de zi, Antena 3, RTV şi celelalte guri de foc din slujba premierului au grijă să creeze în România o realitate paralelă care să ascundă mizeriile lui Ponta şi ale oamenilor din jurul său. În această ceaţă, în care intenţionat au fost băgaţi oamenii simpli din această ţară, mulţi nu mai reuşesc să vadă dispreţul, aroganţa şi nesimţirea cu care sunt trataţi. 

Ponta a plecat pe furiş să-şi facă o operaţie banală la genunchi tocmai la Istanbul, la clinica de casă a preşedintelui Erdogan, un personaj din ce în ce mai dispreţuit în Occident pentru abuzurile de care este acuzat în propria ţară. Premierul s-a refugiat în Turcia, exact în ziua în care trebuia să se prezinte la DNA, fiind citat în dosarul de corupţie în care este anchetat şi la o zi după ce participase, alături de Vladimir Putin, la un eveniment boicotat de majoritatea liderilor occidentali.

Aflat totuşi într-un moment de cumpănă al carierei sale politice, chiar dacă a supravieţuit moţiunii de cenzură, Ponta face o serie de lucruri total nerecomandate unui lider de ţară europeană modernă, aşa cum pretinde a fi: fuge de sistemul medical autohton pe care-l conduce (deşi intervenţia la genunchi putea fi făcută şi în România) şi o face şi pe ascuns, fără a a oferi publicului măcar informaţiile pe care le cerea de la Băsescu când acesta s-a operat la Viena. Ponta îi sfidează pe liderii occidentali într-un moment delicat, dar în primul rând îi jigneşte pe români, transmiţând un semnal de neîncredere la adresa sistemului sanitar de la noi din ţară. Şi pentru că o operaţie la genunchi nu poate fi o urgenţă în termeni medicali, mai ales a doua zi după ce a participat la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, putem fi siguri că Ponta a căutat doar un pretext să fugă şi de procurorii care-l citaseră pentru ziua de luni.  

Premierul a plecat din ţară şi într-un moment în care un alt proiect controversat este adoptat de aleşii puterii: legea pensiilor speciale pentru parlamentari. La fel a procedat şi în „marţea neagră”, când aleşii au fost la un pas să modifice codurile penale. O strategie fumată, pentru a spune ulterior, dacă va fi întrebat: nu am fost în ţară când s-au aprobat pensiile speciale, nu e treaba mea.

 O întrebare legitimă ar putea fi zilele astea dacă Ponta mai este în toate minţile?

Nu trebuie să mergem atât de departe. Eu sunt convins că Victor Ponta este cât se poate de sănătos şi pe deplin conştient de faptele sale. Va continua însă să facă tot ce-i trece prin cap, indiferent de consecinţe, atâta vreme cât va avea la îndemână acest aparat formidabil de manipulare. Aparat care s-a întrebuinţat serios zilele acestea pentru a muta reflectoarele de pe iresponsabilitatea premierului. La Antena 3 a fost creat scandalul „stegarului dac”- protestatarul care chipurile ar fi fost internat abuziv la psihiatrie pentru „că s-a opus sistemului”, s-a vorbit iar despre mutarea lui Băsescu de la Scroviştea şi despre alte subiecte cu priză la un anumit tip de public. Pentru cei mai atenţi la jocurile din vârful puterii au apărut, din nou, informaţii „pe surse” despre remanieri guvernamentale, iar Gabriel Oprea a aruncat şi el o fumigenă în perdeaua de fum din jurul lui Ponta jucând rolul de apărător al justiţiei în faţa asaltului parlamentarilor PSD (cine ar putea să-l creadă?).

Campania de manipulare dusă de aparatul de propagandă din slujba PSD ne arată în primul rând o ticăloşie fără margini a puterii. Dar mai vorbeşte despre ceva: despre frică. Un lider care cere să se facă mai mult fum în jurul său, pentru că nu mai ştie cum să-şi acopere faptele este un lider care se teme îngrozitor. Ponta are nevoie să creeze o realitate paralelă în această ţară- în care Băsescu este încă la butoane, magistraţii aparţin” sistemului”, românii trăiesc bine-  pentru că, altfel, oamenii ar putea să-i vadă impostura.

Când rotiţele maşinăriei de propagandă se vor opri, atunci Ponta nu va avea unde să se mai ascundă. Dacă ar putea să fie sincer, măcar în al 13-lea ceas, liderul PSD ar trebui să iasă din spatele lui Ghiţă şi al lui Gâdea şi, ca într-o confesiune a „Mincinoşilor Anonimi”, să facă un pas în faţă şi să le spună românilor adevărul: „Sunt Victor Ponta şi nu dau doi bani pe voi!”

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Gabriel Bejan
Gabriel Bejanhttp://gabriel-bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...
Ultima oră
Pe aceeași temă