13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSulfina Barbu: Politicienii trebuie să identifice soluţii la problema numărului de avorturi

Sulfina Barbu: Politicienii trebuie să identifice soluţii la problema numărului de avorturi

Liderul femeilor democrat-liberale, Sulfina Barbu, a declarat, miercuri, că politicienii trebuie să identifice modalităţi prin care numărul avorturilor din România să ajungă să fie cât mai mic, ea menţionând că PDL a demarat dezbateri interne pentru soluţii la actuala criză demografică, potrivit Mediafax.

“PDL a ales să demareze dezbateri interne şi trebuie găsite modalităţle astfel încât numărul avorturilor să fie cât mai mic”, a spus fostul ministru, la dezbaterea “Familia şi etica vieţii”.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, la rândul său, că Fundaţia Creştin-Democrată nu sprijină o politică de natalitate brutală, care să amintească de perioada Ceauşescu, ci duce o politică de sprijinire a tinerilor.

Potrivit lui Baconschi, soluţii pentru creşterea demografică ar fi microcreditarea şi construcţia de creşe.

La rândul ei, deputatul PDL Raluca Turcan a declarat că există un dezechilibru demografic şi că generaţia de 30-40 de ani ar trebui să se gandească cine va plăti pensiile peste 20 de ani.

“România se îndreaptă spre a deveni o ţară de vârstnici, sprijinită de tineri afectaţi de plata pensiilor”, a spus Turcan.

Ea a arătat că are o iniţiativă legislativă pentru sprijinirea tinerilor astfel încât cei care îşi întemeiază o familie, sunt la prima căsătorie şi au 35 de ani să primească o scădere a contribuţiilor sociale.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă