13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSuceava: O bucătăreasă de la cantina studențească, amendată, după ce două cliente...

Suceava: O bucătăreasă de la cantina studențească, amendată, după ce două cliente au făcut toxiinfecție

O bucătăreasă dintr-un campus universitar din Suceava a fost amendată pentru nerespectarea regulilor de igienă personală, după ce două persoane au făcut toxiinfecție alimentară, transmite Mediafax.

Două persoane, mamă şi fiică, au mâncat în cantina studenţească din Suceava, în 1 octombrie, pui pane cu caşcaval şi piure de cartofi, iar pentru că s-au simţit rău, s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fiind diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară, a povestit directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Ludovic Abiţei.

El a spus că una dintre paciente avea stafilococ auriu, iar spitalul a sesizat DSP Suceava despre aceste îmbolnăviri.

Abiţei a precizat că o echipă a instituţiei a făcut, în 2 octombrie, verificări la cantina respectivă şi a recoltat probe din contraproba de alimente servite în ziua precedentă. Totodată, a fost scos din consum lotul de produse din care a fost preparată mâncarea din data de 1 octombrie.

El a spus că au fost recoltate probe şi de pe suprafeţe, tacâmuri, dar şi de la personal, iar în urma analizelor de laborator s-a evidenţiat prezenţa stafilococului atât pe suprafeţe, în contraproba de alimente, cât şi la una dintre bucătărese.

Directorul DSP Suceava a arătat că persoana care a manipulat mâncarea, dar şi contraproba de alimente este una dintre bucătărese, cea la care a fost depistată prezenţa staficococului auriu.

Abiţei a spus că bucătăreasa respectivă a fost amendată, miercuri, de inspectorii sanitari suceveni cu suma de 800 de lei pentru nerespectarea regulilor de igienă personală.

El a mai spus că o altă echipă de control de la DSP Suceava verifică la un producător care a furnizat produse lactate cantinei documentaţia, certificatele de conformitate ale loturilor de produse, fişele de aptitudini medicale şi dacă personalul a efectuat cursuri de igienă, urmând să fie prelevate şi probe din loturile respective.

Directorul DSP Suceava a precizat că inspectorii sanitari suceveni au verificat cantina din campusul universitar sucevean înainte de începerea cursurilor noului an academic, unitatea având autorizaţie sanitară de funcţionare.

"Cantina are autorizaţie sanitară de funcţionare, dar din păcate nu s-au respectat normele elementare de igienă", a mai spus Abiţei.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă