2.3 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăSpecialUPDATE: Mitinguri de solidaritate cu familiile Bodnariu şi Nan

UPDATE: Mitinguri de solidaritate cu familiile Bodnariu şi Nan

UPDATE 15.10: Şi la Arad, aproximativ 1.500 de persoane au participat, sâmbătă, în centrul oraşului, la un marș și un miting de susținere a familiei Bodnariu, din Norvenia, participanții având și o fanfară și fiind însoțiți de primarul Gheorghe Falcă, transmite corespondentul Mediafax.

În urma unor apeluri lansate pe rețelele de socializare, peste 1.500 de arădeni s-au adunat, sâmbătă, pe strada pietonală Mețianu, de unde au plecat într-un marș pe Bulevardul Revoluției, până în fața Primăriei, îngreunând circulația rutieră. Manifestanții au fost însoțiți de o fanfară, ei oprindu-se pentru câteva zeci de minute și în Piața Revoluției.

La acțiune a fost prezent și primarul orașului, Gheorghe Falcă, el spunând că este alături de familia Bodnariu, căreia autoritățile norvegiene i-au luat copiii. Organizatorii i-au solicitat președintelui Klaus Iohannis să intervină pentru a soluționa problema, iar participanții au purtat și pancarte cu mesaje adresate președintelui. Acțiunea din Arad a durat două ore și a fost autorizată, fiind supravegheată de către jandarmi și polițiști.

Aproximativ 4.000 de persoane, printre care şi mulţi copii, au participat, sâmbătă, în faţa Palatului Administrativ din Suceava, la un miting de solidaritate cu familiile Bodnariu şi Nan, ai căror copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene. Mediafax transmite că este cel mai de amploare miting ce s-a desfăşurat în Suceava în ultimii ani, mobilizarea fiind făcută pe reţelele de socializare. 

La acţiune au fost invitaţi şi au susţinut alocuţiuni senatorii Vasilica Steliana Miron (PNL), pentru că a avut prima luare de poziţie în Parlament în legătură cu problema familiei Bodnariu, şi Ovidiu Donţu care face parte din comisia de prietenie România-Norvegia. 

Participanţii au purtat pancarte pe care scria ”Norway, return the children to Bodnariu family”, „Why are you silent Europe? Norway are kidnapping our children”, ”Reunite the Bodnariu family”, ”We support Nan family” sau ”Stop the Barnevernet”. 

Preşedintele Bisericii penticostale din Bucovina şi Moldova, Liviu Axinte, a cerut statului român să-şi apere cetăţenii şi familia tradiţională. ”Suntem aici să proclamăm familia tradiţională. (…) Rugăm autorităţile române să ia seama la ce li se pune pe sub masă. (…) Rugăm autorităţile române să protejeze familia tradiţională. (…) Ceea ce ne-a ţinut ca naţie n-a fost bunăstarea. (…) Să fie un semnal clar pentru autorităţile române să fie în favoarea celor ce i-au votat”, a spus Axinte. 

La sfârşitul acţiunii, o delegaţie a manifestanţilor a înmânat prefectului de Suceava, Constantin Harasim, o listă cu semnături de susţinere şi un memoriu pentru a fi transmise autorităţilor centrale. 

Cele mai citite

Alex Pițurcă a mers la poliție pentru semnarea controlului judiciar

Alex Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, s-a prezentat, miercuri la secția de polițe, acolo unde a semnat controlul judiciar. Acesta a fost eliberat pe...

Alertă de poluare cu produse petroliere pe râul Argeș

O posibilă poluare cu produse petroliere s-a produs, marți, pe râul Argeș. Miroase puternic a petrol și se observă dâre de combustibil pe câțiva...

Proiect surpriză: Autostradă Viena-Budapesta-Cluj-Chișinău-Odesa

Întâlnirea recentă dintre ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și omologul său din Republica Moldova, Andrei Spînu, a pus pe tapet un proiect uriaș de infrastructură...
Ultima oră
Pe aceeași temă