21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSubcomisar la Antifraudă, informator pentru evazionişti

Subcomisar la Antifraudă, informator pentru evazionişti

Un subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bucureşti a fost prins dând informaţii confidenţiale evazioniştilor vizaţi în anchete ale DIICOT. Adrian Constantin Dogărel a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni, în timp ce se pregătea să plece către Singapore, şi arestat preventiv pentru 29 de zile.

Dogărel îi informa pe cei anchetaţi  de DIICOT despre planurile de urmărire penală şi interceptarea convorbirilor telefonice şi îi ajuta să distrugă probe. În schimb, a primit de la aceştia legume şi fructe, cursuri pentru fiica sa şi bilete la Revelion, potrivit judecătorului Curţii de Apel Bucureşti care a decis arestarea preventivă a poliţistului.

„Încă din momentul în care i-a cunoscut pe martorii denunţători, inculpatul a început să solicite, la început voalat, ulterior în mod direct, fructe şi legume. De asemenea, acesta a beneficiat şi de alte foloase materiale pentru informaţiile oferite”, se arată în motivare. Schimbul de informaţii contra produse s-a desfăşurat timp de câteva luni, între august 2010 şi ianuarie 2011.

Potrivit şefului Serviciului de Investigare a Fraudelor, comisarul-şef Marius Oprea, Dogărel urma să emigreze în Singapore împreună cu familia. Subcomisarului i se aprobase o cerere de încetare a raporturilor de lucru pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 14 decembrie, urmând ca acesta să-şi prezinte demisia din SIF ulterior, dacă el şi familia lui se acomodau în Singapore.

Dogărel avea un frate în Singapore, care locuise anterior în Japonia, iar soţia lui îşi găsise un serviciu în statul insular. De asemenea, una dintre cele două fete ale subcomisarului obţinuse o bursă la o şcoală din Singapore. Subcomisarul trebuia să plece din ţară pe 3 sau 4 decembrie, dar şi-a amânat plecarea cu o săptămână.  Text Box:

Monica Bonea
Monica Boneahttp://monica-bonea
Monica Bonea, editor Rl online
Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...
Ultima oră
Pe aceeași temă