17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA susţin că Bashar al-Assad este "laş" pentru că ordonă încă armatei...

SUA susţin că Bashar al-Assad este “laş” pentru că ordonă încă armatei să masacreze civili

Preşedintele sirian Bashar al-Assad este “laş” şi “demn de dispreţ” pentru că continuă să le ordone soldaţilor săi să lupte împotriva rebelilor şi să masacreze civili, au afirmat Statele Unite miercuri, transmite AFP, potrivit Mediafax.

 

“Credem sincer că este o laşitate din partea unui om să se ascundă şi se pună la adăpost în timp ce ordonă soldaţilor săi să continue masacrarea civililor din propria sa ţară”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Patrick Ventrell, ca reacţie la un discurs al preşedintelui Assad publicat de agenţia de presă oficială siriană Sana.

“Credem că este demn de dispreţ să obligi forţele armate să continue aceste masacre, aceste vărsări de sânge”, a adăugat acesta.

Anterior, Bashar al-Assad a declarat că armata siriană este angajată într-o “bătălie crucială şi eroică de care depinde destinul naţiunii”, cu ocazia unui discurs ţinut la comemorarea celei de-a 67-a aniversări a armatei.

“Inamicul se află în ziua de azi printre noi, folosindu-se de agenţi din interior ca un mijloc prin care să destabilizeze patria, securitatea cetăţeanului”, a mai declarat preşedintele sirian.

Regimul nu recunoaşte amploarea revoltei populare care a izbucnit în martie 2011 şi califică rebelii drept “grupuri de terorişti armaţi” finanţaţi din străinătate.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Jignitul secolului – premierul României jignit de cetățenia română!

Partidul SOS România a transmis un comunicat de presă referitor la faptul că premierul României este jignit de cetățenia română. "Domnule Ciolacu, în 2024 românii nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă