18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSUA îndeamnă Rusia să evite "provocările" în criza din Ucraina

SUA îndeamnă Rusia să evite “provocările” în criza din Ucraina

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică îndeamnă Rusia să evite “provocările” în criza din Ucraina, avertizând că urmăresc îndeaproape manevrele militare ruse din regiune, informează Mediafax.

“Urmărim cu atenţie manevrele militare ruse de-a lungul frontierei cu Ucraina. Ne aşteptăm ca Rusia să fie transparentă în legătură cu aceste activităţi şi să evite actele de provocare”, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, citat de AFP.

Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, a îndemnat Rusia să evite “orice acţiune care ar putea fi interpretată greşit”.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat “extrem de preocupat de recentele evoluţii din Crimeea”, catalogând drept “periculoase şi iresponsabile” acţiunile grupurilor armate proruse.

Ministerul britanic de Externe s-a declarat “foarte preocupat” de situaţia din Crimeea, subliniind că manevrele militare ruse nu ajută la “dezamorsarea tensiunilor”.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă