23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSpecialSUA confirmă că Rusia a folosit rachete hipersonice în Ucraina

SUA confirmă că Rusia a folosit rachete hipersonice în Ucraina

Oficialii SUA au confirmat faptul că Rusia a folosit, în premieră, rachete hipersonice, anunță CNN.

Americanii au putut să urmărească lansarea, au spus sursele citate de jurnaliști. Lansarea a avut rolul de a testa armele și de a trimite un mesaj, au adăugat sursele.

Armele hipersonice au viteza foarte mare, sunt foarte greu de detectat și pot ocoli sistemele defensive.

SUA a aflat că Rusia a uzat de rachete hipersonice, rușii distrugând un depozit subteran de armament din vestul Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a anunţat, sâmbătă, că armata rusă a utilizat rachete hipersonice pentru distrugerea unui depozit subteran de armament din vestul Ucrainei, aceasta fiind o premieră într-un conflict militar.

„Vineri, 18 martie, au fost utilizate rachete hipersonice Kinjal pentru distrugerea unui depozit de muniţie subteran major al armatei ucrainene în localitatea Deliatin, situată în regiunea Ivano-Frankivsk”, a declarat sâmbătă Igor Konacenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia RIA Novosti şi de cotidianul Le Figaro, transmite jurnalul.ro.

Este prima dată când armata rusă utilizează rachete hipersonice într-un conflict militar. Rusia deţine rachete hipersonice de tip Kinjal şi Zircon. Rachetele Kinjal au rază de acţiune de până la 2.000 de kilometri, pot fi lansate din avioane de vânătoare de tip MiG-31 şi ating viteze de peste 12.000 de kilometri pe oră. Rachetele Zircon au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri şi ating viteza de 11.000 de kilometri pe oră.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă