29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialSUA confirmă că avioanele RUSIEI au bombardat un SPITAL din Siria

SUA confirmă că avioanele RUSIEI au bombardat un SPITAL din Siria

Statele Unite confirmă informaţiile lansate de câteva organizaţii neguvernamentale, conform cărora avioanele Rusiei au bombardat un spital din Siria, informează AFP.

"Avem informații operaționale care ne fac să credem că aviația militară rusă a lovit un spital", a explicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby. El a evitat să ofere date suplimentare asupra acestui subiect.

Acum o săptămână, Rusia a respins acuzaţiile lansate de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, potrivit căreia un raid al avioanelor Rusiei a lovit un spital de campanie în provincia Idleb din nord-vestul Siriei. Bombardamentul rusesc ar fi produs 13 morți.

În aceeaşi zi, Societatea medicală siriano-americană (SAMS), care lucrează în Siria, a acuzat aviația rusă că a efectuat nouă raiduri împotriva a cinci spitale și centre de îngrijire situate în regiuni controlate de rebelii sirieni, care se opun preşedintelui Bashar al Assad  (susţinut de Rusia). Raidurile ar fi ucis civili, inclusiv personal medical.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă