15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialSUA caută un român care ar fi falsificat legitimaţii CIA şi FBI

SUA caută un român care ar fi falsificat legitimaţii CIA şi FBI

Autorităţile americane caută un cetăţean roman, Roberto Crăciunică, în vârstă de 34 de ani, care s-ar ascunde în Germania şi care ar face parte dintr-o reţea de trafic cu legitimaţii de securitate false ale CIA, FBI şi Agenţiei pentru Securitate Internă, relatează Federal Times.

În iulie 2013, poliţia a răspuns unui apel care indica prezenţa unui bărbat înarmat cu un psitol Beretta de 9 mm şi echipat cu vestă antiglonţ aflat într-un cinematograf din oraşul Michigan, la un film cu Bruce Willis. El a prezenzat echipajului de poliţie o legitimaţie CIA falsă, produsă de Master Equipment. Atunci poliţiştii au alertat FBI-ul, iar verificarea documentului a scos la iveală faptul că acesta folosise o legimitaţie şi o insignă false, el fiind ulterior arestat.  

Alţi indivizi au fost prinşi în timp ce foloseau legitimaţii falsificate în mod similar pentru a intra într-o zonă securizată a Aeroportului "Ronald Reagan" din Washington şi într-un complex nuclear din Carolina de Sud.

Autorităţile internaţionale caută acum sursa documentelor CIA falsificate, românul stabilit se pare în Germania, care de altfel a pretins că a avut colaborări cu studiourle de film de la Hollywood, după cum a declarat presei o sursă apropiată anchetei.

Suspectul este acuzat şi de punerea în vânzare pe internet a unor astfel de legitimiaţii şi insigne contrafăcute. Autorităţile au închis între timp site-urile www.badge-police.com şi www.master-equipment.org pentru a destructura operaţiunea. Românul a fost inculpat în octombrie 2015, iar INTERPOL-ul a emis o notificare roşie pentru arestarea şi extrădarea lui. El riscă o condamnare la închisoare de 10 ani, dar şi o amendă de două milioane de dolari. 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă