11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSUA acuză, în mod oficial, Guvernul rus că ar fi efectuat atacuri...

SUA acuză, în mod oficial, Guvernul rus că ar fi efectuat atacuri cibernetice asupra Comitetului Național Democrat

Statele Unite a acuzat, vineri, în mod oficial, guvernul rus că ar fi efectuat atacuri cibernetice asupra Comitetului Național Democrat (DNC) și mai multor persoane și instituții americane importante, informează New York Times.

Directorul Agenției Naționale de Informații, James Clapper Jr., a precizat, într-un comunicat de presă, că numeroase adrese de email au apărut pe mai multe site-uri, scopul fiind acela de a „se implica în campania prezidențială din Statele Unite”.

Adresele de email au fost postate pe site-ul WeikiLeaks, cât și pe alte site-uri cunoscute drept DCLeaks.com și Guccifer 2.1.

„Dată fiind amploarea operațiunii, suntem de părere că numai oficialii de rang înalt din Rusia ar fi putut autoriza astfel de atacuri”, se mai precizează în comunicatul de presă, în care numele președintelui Vladimir Putin apare doar implicit.

În același comunicat se mai precizează că, în urma cercetărilor, s-a descoperit că majoritatea cazurilor s-au înregistrat pe servere operate de o companie rusească, însă oficalii americani nu au precizat, în mod explicit, că la baza atacurilor ar fi Guvernul rus.

Cele mai citite

Medvedev vorbește despre scopul exerciţiilor nucleare efectuate de Rusia

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut declarații vineri referitoare la exercițiile nucleare planificate de Rusia, subliniind că scopul acestora este...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...
Ultima oră
Pe aceeași temă