22.2 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialSUA a expulzat doi diplomaţi cubanezi în urma unor incidente pe care...

SUA a expulzat doi diplomaţi cubanezi în urma unor incidente pe care le recunoaște ca fiind inexplicabile

Departamentul de Stat al Statelor Unite a expulzat doi diplomaţi de la Ambasada Cubei din Washington, în urma unor serii de incidente ”inexplicabile” ce au avut loc în Cuba şi au provocat unor oficiali americani ”tulburări fizice”, susțin oficiali americani citaţi de ziarul The Independent, informează Mediafax.

Doi oficiali ai Departamentului de Stat au transmis că celor doi diplomaţi cubanezi le-a fost solicitată plecarea din SUA la 23 mai, după ce mai mulţi americani din Cuba ”au raportat incidente ce au provocat o serie de simptome fizice” ce au dus la părăsirea insulei de către aceştia. Oficialii nu au făcut publice simptomele şi nici n-au oferit detalii în privinţa incidentelor.

Unul dintre oficiali a anunţat că primul incident a avut loc în 2016, ducând la părăsirea Cubei de către americani şi la acţiunea SUA împotriva celor doi diplomaţi cubanezi din SUA.

Oficialii au transmis că cei doi diplomaţi cubanezi au părăsit SUA.

Niciunul dintre oficialii americani nu erau autorizaţi să facă publice aceste chestiuni.

Cuba a anunţat că este în curs de investigare a acuzaţiilor SUA în privinţa unor ”incidente”nespecificate ce ar fi cauzat simptome fizice unor angajaţi americani ai Ambasadei SUA în Havana, după ce doi diplomaţi cubanezi detaşaţi în Washington au fost expulzaţi, informează Reuters.

”Cuba nu a permis niciodată ca teritoriul cubanez să fie folosit pentru orice acţiune împotriva agenţilor diplomatici acreditaţi sau familiilor lor”, a declarat ministrul de Externe.

”Cuba reiterează dorinţa sa de a coopera pentru a clarifica această situaţie”, a adăugat acesta.

Havana a mai anunţat că a iniţiat o ”investigare urgentă, cuprinzătoare” asupra presupuselor incidente după ce a fost informată în privinţa acestora în luna februarie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cetățenii vor putea contesta mai ușor actele administrative

Două proiecte legislative înregistrate în Parlament ar duce la simplificarea procedurii prin care cetățenii pot contesta în Justiție actele administrative. "Românii înfruntă multe obstacole când...

Bărbat de 37 de ani, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de un om al străzii! Incident șocant într-un parc din Constanța

Victima a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost înjunghiată în gât, torace și abdomen. Violențele ar fi izbucnit în...

Intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 lei

„Pe de altă parte, profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei....
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies