33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialSUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră...

SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră că sunt infectaţi cu HIV

Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, relatează AFP, citat de Agerpres.

Aceşti tineri reprezintă 26% din numărul total de persoane nou infectate în fiecare an în SUA şi 7% din cei 1,1 milioane de americani care au virusul HIV, precizează cercetătorii de la Centrul federal de control şi prevenţie a bolilor (CDC).

Dintre aceşti tineri, homosexualii, bisexualii şi negrii sunt cei mai afectaţi de virusul HIV, informează raportul care se bazează pe cifre din 2010.

Tinerii de culoare reprezintă 57% din totalul celor infectaţi, în timp ce în rândul hispanicilor şi albilor, rata a fost de numai 20%.

Aproape 75% din cele 12.200 de noi infecţii în fiecare an cu HIV în rândul tinerilor de 13-24 de ani sunt atribuite relaţiilor homosexuale.

Un studiu american, publicat la 9 noiembrie de Institutul Naţional de Sănătate, arată că 20% dintre tinerii născuţi cu HIV în SUA ignoră acest lucru în momentul primului lor contact sexual. Studiul, publicat în revista Clinical Infectious Diseases, dezvăluie faptul că majoritatea celor care ştiu că sunt infectaţi cu HIV nu le spune acest lucru partenerului lor sexual.

Totodată, marea majoritate a tinerilor seropozitivi recunosc că au avut relaţii sexuale neprotejate.

Cele mai citite

Pentru vara 2024, românii au pus în topul destinațiilor de vacanță Madeira și Seychelles

Cele mai multe vacanțe, din această perioadă, se desfășoară în familie, de aceea Eturia a conturat un set de oferte care faciliteză călătoriile în Europa pentru...

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...
Ultima oră
Pe aceeași temă