30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialSUA: 13 membri ai sectei au fost găsiţi în viaţă, după ce...

SUA: 13 membri ai sectei au fost găsiţi în viaţă, după ce au fost declaraţi dispăruţi

Poliţia californiană a găsit în viaţă, în stare bună, lângă Los Angeles, 13 membri ai unui grup religios fanatic, a căror dispariţie semnalată sâmbătă a dus la teama unei sinucideri în masă, potrivit AFP preluată de Mediafax.

În urma unei ample acţiuni de căutare, cei cinci adulţi şi opt copii, descrişi ca imigranţi din Salvadore, au fost găsiţi, duminică, rugându-se într-un parc din Palmdale, în nordul Los Angeles-ului.

“Nu a fost comis niciun delict şi nu a fost reţinut nimeni”, a declarat şeriful din Palmdale, Mike Parker.

Alerta în privinţa celor 13 a fost dată sâmbătă seara de soţii a două dintre femei, membre ale sectei, care spuneau că au găsit scrisori de adio.

Poliţia californiană a lansat o căutare a trei vehicule pe care grupul le-ar fi putut utiliza şi au fost mobilizate elicoptere în acest sens.

Publicaţia “Los Angeles Times” a citat un raport al poliţiei care relata posibilitatea ca grupul să fi plănuit o sinucidere colectivă.

“Anumite elemente se pare că arată că această sinucidere colectivă este o posibilitate”, a spus Steve Whitmore, purtătorul de cuvânt al şerifului din Los Angeles.

“Nu există probe tangibile, dar (persoanele dispărute) au spus că au mers pe dealuri în aşteptarea Extazului”, a declarat, pentru AFP, un alt poliţist, Chris Dimmitt.

Potrivit anumitor interpretări ale creştinismului, “extazul” este o stare de transfer mistic care permite adepţilor să ajungă în Paradis şi să îl întâlnească pe Isus.

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă