13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialStudiu: Alcoolul, ingredientul secret al vieții sexuale al neo-zeelandezilor

Studiu: Alcoolul, ingredientul secret al vieții sexuale al neo-zeelandezilor

Alcoolul este un ingredient important în viața sexuală a neo-zeelandezilor care se aproprie de 40 ani, arată un studiu prezentat de site-ul www.stuff.co.nz

Studiul realizat de Universitatea din Otago a relevat că neo-zeelandezii de toate vârstele obișnuiesc să bea foarte mult, cel puțin odată pe săptămână

”Credem că doar tinerii beau mult pentru că îi vedem în baruri, dar adevărul este că toată populația din Noua Zeelandă bea mult”, a spus coordonatorul studiului, profesorul Jennie Connor. 

15 % dintre femei beau înainte de face sex

Studiul a implicat peste 1.000 de persoane născute, între 1972-1973, în orașul Dunedin din Noua Zeelandă, care au dezvăluit obiceiurile lor privind relațiile intime și alcoolul.

Astfel, 8% dintre bărbați și aproape 15% dintre femei au spus că, de obicei, sau aproape mereu, beau alcool înainte de a face sex. 

În schimb, 20% dintre bărbați și 16% dintre femei au spus că nu au făcut niciodată acest lucru.  

Efecte adverse

În cadrul studiului, 14% dintre bărbați și 12% dintre femei au spus că au existat și efecte adverse ale consumului de alcool înainte de sex, printre care regretarea actului sexual și nefolosirea unei metode contraceptive. 

”Acest grup de adulți a fost expus la consumul de alcool încă de când erau mici și unele tipare comportamentale au persistat”, a spus Connor. 

Totodată, studiul a arătat că obiceiul de a bea mult cel puțin odată pe săptămână a fost mai frecvent la vârsta de 38 de ani decât la cea de 32. Totuși, unii dintre participanții la studiul Dunedin nu au mai băut atât de mult precum o făceau în tinerețe, mai arată studiul. 

”Vedem oameni care provin dintr-o cultură a consumului de alcool și nu știm ce se întâmplă cu ei. Dacă vrem să îmbunătățim viețile sexuale și starea fizică a persoanelor și să reducem regretele și consecințele negative, precum infecțiile și sarcinile nedorite, trebuie să înțelegem căror persoane li se întâmplă acest lucru și de ce”, a conchis cercetătorul. 

Consumul de alcool înainte de a întreține relații sexuale crește riscul de boli cu transmitere sexuală și de avort, avertizează studiul realizat de Universitatea din Otago. 

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă