16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSTS: Localizarea avionului s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de operatorii de...

STS: Localizarea avionului s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de operatorii de telefonie mobilă

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că localizarea avionului s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de operatorii de telefonie mobilă.

Purtătorul de cuvânt al STS a prezentat firul evenimentelor şi modul în care instituţiile au comunicat pentru a începe operaţiunile de salvare. Primul apel la 112 a fost efectuat la centrul din Cluj. 

Citeşte şi: Coşmarul din Apuseni: răniţi în accident, ucişi de frig

“Localizarea s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de operatorii de telefonie mobilă. Ambele celule ale operatorului de telefonie sunt amplasate în Cluj, de aceea apelul la 112 a ajuns la centrul 112 din acest oraş”, a explicat Adrian Fulea.

Purtătorul de cuvânt al STS a susţinut că instituţia a transmis exact datele primite de la operatorii de telefonie mobilă şi nu este vina STS dacă datele de localizare nu au fost precise.

Principalii operatori de telefonie mobilă au făcut precizări în contextul accidentului aviatic din Apuseni şi al criticilor vizând dificultăţile legate de localizarea aeronavei şi implicit a victimelor.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Citeşte şi: Cine este vinovat de tragedia din Apuseni. Un legist confirmă: Aurelia Ion putea fi salvată dacă era găsită mai repede

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă