14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialStrategie pentru UDMR până în 2020

Strategie pentru UDMR până în 2020

Europarlamentarul Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu-Mureş, că va propane UDMR un document politic, intitulat Strategia Transilvania 2020, care urmăreşte priorităţile formulate în Strategia Europa 2020 a Uniunii Europene şi propune o schimbare inclusiv a mentalităţilor din societate.

“Strategia noastră va fi un proiect pentru viitor şi nu va deveni literă moartă care zace prin sertare. Ne dorim o strategie care să contribuie la schimbarea mentalităţilor, la înţelegerea posibilităţilor ce decurg din statutul nostru de membru al UE şi la acţiunea necesară pentru a fructifica aceste posibilităţi”, a afirmat Winkler.

Potrivit acestuia, maghiarii din România îşi doresc, în primul rând, rezolvarea problemelor economice, îmbunătăţirea nivelului de trai şi să aibă siguranţa zilei de mâine.

Soluţii pentru maghiari

“Soluţiile pe care noi trebuie să le oferim comunităţii constau în măsuri imediate, măsuri introduse în programul noului guvern la iniţiativa UDMR, dar şi măsuri pe termen mediu şi lung care vor fi cuprinse în Strategia Transilvania 2020, aflată în curs de elaborare, a precizat eurodeputatul.

Iuliu Winkler a susţinut că deşi România este de cinci ani membră a UE, nu a obţinut rezultatele aşteptate în momentul aderării.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă