21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialStrategia Nicolaescu: controale urmate de demisii

Strategia Nicolaescu: controale urmate de demisii

» Directorul Spitalului de Copii din Timisoara, Andrei Marin, a fost numit incompetent de catre ministrul Sanatatii

» Ministrul a recunoscut ca va trimite controale la unitatea medicala pana obtine demisia managerului

» Andrei Marin a fost criticat pentru intarzieri la lucrarile de reparatii incepute in luna decembrie

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a facut, sambata, un tur de forta pe la cele mai importante spitale din Timisoara. Liberalul si-a atacat dur colegii de partid. Una din tintele sale favorite a fost colegul sau de partid, managerul Spitalului de Copii "Louis Turcanu", caruia ministrul nu i-a prezis multe zile la carma unitatii spitalicesti.   
"Va trebui sa il convingem ca trebuie sa plece si o sa o facem prin controale", a precizat Nicolaescu, cu referire la managerul de la "Turcanu", Andrei Marin.   
Ministrul Sanatatii a facut un control inopinat la Sectia de Neuropsihiatrie Infantila a spitalului, dupa ce a fost informat ca acolo ar fi probleme grave.
"Este catastrofal. I-am spus managerului spitalului ca daca as fi in locul dumnealui as pune cheia pe masa si as pleca acasa. Cred ca managerul spitalului nu isi da seama pe ce lume traieste, altfel ar trebui sa ii fie frica. E o sita cu ochiuri mari prin care se scurge banul public", a spus ministrul. Acesta a cerut un audit pentru a vedea cum s-au folosit banii, dar si pentru a-l determina pe Marin sa demisioneze. Nicolaescu a mai spus despre managerul liberal ca este iresponsabil, indolent, incompetent si ca ar fi mai bine sa "plece acasa si sa lase lucrurile asa cum sunt, pentru ca mai mult le incurca".
Andrei Marin a declarat ca nu isi va da demisia, pentru ca nu se simte vinovat. "Astept controlul cu bratele deschise, sa se constate daca am facut sau nu greseli. Lucrarile ar trebui sa se termine la sfarsitul lunii", s-a scuzat Marin. Acesta a mai spus ca ministrul a fost informat gresit despre situatia din spital de catre terte persoane.
Sectia Neuropsihiatrie Infantila a Spitalului de Copii, construita in urma cu peste 30 de ani, nu a fost niciodata intabulata de Primaria Timisoara, din neglijenta. Din acest motiv, unitatea nu a putut sa faca nici un fel de lucrari la imobil, desi ministerul a alocat 900.000 de lei in acest scop.
In decembrie, s-a inceput schimbarea geamurilor si a instalatiilor electrice, dar spitalul are acum aspectul unei cetati sub asediu, deoarece muncitorii nu au terminat lucrul. Mai mult, cand managerul a vrut sa plateasca lucrarile, conturile erau goale. Saloanele spitalului gazduiesc aproximativ 60 de copii cu boli neuropsihiatrice grave.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă