22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialStoichita a parasit Otelul

Stoichita a parasit Otelul

Antrenorul principal al Otelului, Mihai Stoichita, si-a anuntat demisia, dupa ce a mai avut doua discutii lamuritoare cu conducerea clubului galatean si cu reprezentantii administratiei combinatului siderurgic Mittal Steel Galati, discutii la finalul carora nu a obtinut nici o garantie cu privire la o sustinere financiara a echipei de catre trustul Mittal Steel, prin care sa fie eliminata deruta existenta la club.

O demisie deloc surprinzatoare

Trustul indiano-britanic Mittal Steel, care a preluat Otelul pe data de 14 ianuarie 2005, promisese ca in viitoarea editie de campionat va finanta clubul cu opt milioane de euro, iar in anii viitori il va sustine pe masura obiectivelor, pentru ca Otelul sa devina un club important in fotbalul european. Sambata, insa, raspunsul a fost cel primit si zilele trecute: Mittal Steel va acorda Otelului aceeasi finantare ca si in editia de campionat 2004/2005, adica vreo cinci-sase sute de mii de euro. Dar lucrurile vor sta mai rau din punct de vedere financiar, pentru ca acum clubul, preluat in totalitate de trustul indiano-britanic Mittal Steel, nu va mai putea primi suma de 15 miliarde pe care a primit-o in campionatul trecut de la Consiliul Municipal Galati. In plus, Otelul a fost actionat in instanta de DGFPCFS Galati pentru plata unor datorii in valoare totala de 183 de miliarde de lei. Asa ca Stoichita a hotarat sa isi anunte demisia. El a precizat ca ar fi putut ramane in continuare la club, incercand sa repete obiectivul din campionatul trecut, evitarea retrogradarii si plasarea Otelului la mijlocul clasamentului, dar si-a dorit sa realizeze mai mult.

Otelul, intr-o criza fara precedent

Plecarea lui Stoichita adanceste si mai mult criza prin care trece Otelul. Fara teren propriu, care este de peste un an un veritabil santier pentru refacerea gazonului, fara nocturna promisa de Mittal Steel, fara aducerea unor jucatori prin care Stoichita intentiona imbunatatirea jocului echipei si cu majoritatea jucatorilor aflati la final de contract fara sa stie care sunt intentiile clubului in ceea ce ii priveste, clubul este pe punctul de a fi atomizat de lipsa de seriozitate a celor de la Mittal Steel.
In cazul Otelului se dovedeste, inca o data, ca drumul spre iad este pavat cu bune intentii, pentru ca, asa cum spunea Stoichita in conferinta de presa prin care si-a anuntat demisia, „nu se mai poate fotbal cu patriotism local… Fotbalul se face cu bani”!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă