15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialŞtia sau nu Victor Ponta de păienjenişul de conexiuni din jurul cartierului?...

Ştia sau nu Victor Ponta de păienjenişul de conexiuni din jurul cartierului? Îi poate face PDL-ista Udrea “opoziţie” reală PSD-istului Ponta?

În iunie 2006 Elena Udrea, Dorin Cocoş şi NIRO 95 Impex SA înfiinţează firma “New Global Investments”, cu profil imobiliar. 

 

În august 2006, dat fiind succesul enorm al afacerii “Central Park”, se înfiinţează “Central Residential Park Doi S.A.”, firmă în al cărei acţionariat se vor regăsi sora lui Dorin Cocoş, Anca Dinu, Dumitru Creştin şi firma “Central Residential Park S.A.”.

 

În 9 septembrie 2006 Elena Udrea participă la şcoala de vară a TSD, organizată de liderul tinerilor social-democraţi Victor Ponta.

 

În 11 septembrie 2006 cuplurile Daciana-Victor şi Elena-Dorin iau cina împreună la hotelul familiei Udrea Cocoş de lângă Arcul de Triumf, unde au discutat “ca între vechi prieteni” (n.r. conform declaraţiilor Elenei Udrea de la acea vreme).

 

În 5 noiembrie 2006 Dorin Cocoş devine client al  cabinetului de avocatură al lui Victor Ponta care redactează un act adiţional la “Medcomplex SRL”, prin care Cocoş devine acţionar cu 90%. “Medcomplex SRL” e una din firmele aflate în sfera de influenţă a lui Cocoş înainte ca acesta să devină acţionar, fiind deţinută până la acea dată de fosta colegă în CGMB a Elenei Udrea, Mioara Radu.

 

Pe 20 noiembrie 2006 Mugur Ciuvică emite un comunicat de presă în care se fac primele conexiuni între fostul partener de afaceri al lui Nicu Gheară şi cu Elena Udrea, precum şi între proiectul de lângă IGPR şi NIRO. Cum demnitarii au consilieri care le fac revista presei, e  greu de crezut că ulterior acestei date, politicienii influenţi nu au aflat “măcar” din presă, cum şi de către cine a fost construit cartierul. 

 

În decembrie 2006 Ioan Rus semnează antecontractul pentru propriul apartament în “Central Park”. Rus e fost vicepremier, ministru de interne şi membru al “grupului de la Cluj” alături de fostul ministru al agriculturii Ilie Sârbu,

 

Între 2006-2008 fostul deputat Dan Ionescu ocupă funcţia de Director executiv la “SC Central Residential Park SA”, având în fişa postului coordonarea activităţilor de vanzări, incheiere de contracte, urmărire lucrări de construcţie şi administrare condominium.

 

În ianuarie 2007 deputata PSD Daciana Sârbu semnează antecontractul de vânzare-cumpărare pentru un apartament în “Central Residential Park”,

 

În 13.09.2007 Ilie Şubă, fost ofiţer de Securitate, fost expert la comisia senatoriala pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 condusa de Sergiu Nicolaescu, fost expert guvernamental pe probleme de siguranta nationala in guvernul Vacaroiu, fost director adjunct al Companiei Naţionale Aeroportul Otopeni SA în Guvernul Năstase şi ulterior director general al “Dragonul Roşu S.A.” e numit administrator al “Central Residential Park”.

 

În decembrie 2007, Daciana Sârbu semnează contractul de vânzare cumpărare pentru apartament, care nu e trecut în nici una din declaraţiile de avere ale lui Victor Ponta.

 

În ianuarie 2008, milionarul libanez Khalil Abi Chahine,  vinde firmei “E.E.I Imobiliara Investment SRL” (unul din acţionarii Central Residential Park Doi) o parte din acţiunile deţinute la firma  “Headquarters Center SRL”. Khalil Abi Familia Chahine e cea care, în 1998, l-a angajat pe Daniel Chiţoiu cenzor la una din firmele sale.

 

În februarie 2009, la hotelul Athenee Palace Hilton are loc nunta milionarului de origine libaneză Khalil Abi Chahine. Unul din tabloidele vremii prezenta lista cu invitaţi, enumerând printre alţii cuplurile Dorin Cocoş-Elena Udrea, Victor Ponta-Daciana Sârbu şi Dumitru Nicolae-Adina Pricină (naşi) (dezvoltatorul Central Park Residence). Chahine apare ca reprezentant al firmei “Meneldil”, unul din proprietarii “Central Residential Park”, firmă implicată indirect şi în “Afacerea Piaţa Crângaşi” şi “Central Residential Park doi” alături de sora lui Dorin Cocoş. Chahine a fost partener direct de afaceri cu Victor Ponta, ambii fiind acţionari ai “FC Naţional” în 2005.  

 

În 2009 Ilie Sârbu achiziţionează împreună cu soţia un apartament în acelaşi cartier.

 

În februarie 2009 cuplurile Victor Ponta-Daciana Sârbu, Elena Udrea-Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru-Adina Pricină (naşi), sunt invitaţi la nunta milionarului Khalil Abi Chahine. Libianul e cel care a vândut în 2008 părţile sale sociale, către unul din acţionarii “Central Residential Park Doi S.A.”.

 

În 2009, în timpul guvernării PSD-PDL, secretarul de stat în MIRA şi şef al Departamentului Schengen, Vasile Gabriel Nită, se “angajează” director general al Niro Investment Group, companie din al cărei acţionariat face parte şi “Central Residential Park SA”.

 

În 2012, in timpul Guvernarii Boc (intr-un moment de maxima tensiune politica interpartide, cel al protestelor de strada din ianuarie 2012), firma cumnatului lui Victor Ponta (Grossmann Engineering Group), castiga cel mai mare contract cu statul din istroia sa, in valoare de 10,7 milioane euro, in consortiu cu firma vechilor prieteni si parteneri de afaceri ai lui DOrin Cocos (Euroconstruct Trading ’98, firma apropiata si de Traian Basescu)

 

În 2012 Victor Ponta achiziţionează încă un apartament în acelaşi cartier, de data asta de la un SRL înfiinţat de un off-shore panamez, care iese din acţionariatul SRL-ului cu câteva luni înainte ca preşedintele PSD să-şi ia apartamentul, trecându-l pe numele unuia din directorii greci din off-shore.

 

În mai 2012, fostul cenzor al firmei familiei Chahine,  Daniel Chiţoiu, devine ministru în Guvernul condus de Victor Ponta, nuntaş în 2009, alături de Elena Udrea, la însurătoarea lui Khalil Abi Chahine.

 

În mai 2012, Ioan Rus, fostul vecin cu Daciana Ponta în  “Central Park” şi ministru în perioada în care dezvoltatorul Central Residential Park obţinea avizele de la MAI ca să înceapă construcţia cartierului, este numit ministru de interne în Guvernul Ponta I. Despre această numire, baronul PSD Radu Mazăre spunea: “Eu cred ca trebuia să fie puşi oameni care au confirmat că au facut ceva. Rus, din pacate, în ultimii ani, nu l-am vazut. Tocmai d-asta nu l-am vazut pentru că nu a confirmat, însă şi l-a asumat premierul la pachet. A spus ‘domne e al meu, e damblaua mea, poţi să accepţi un om care este damblaua primului ministru’. Dambla, între ghilimele”.

 

În vara lui 2012 premierul Ponta îl numeşte la conducerea “Administraţiei Fondului pentru Mediu” pe Radu Popa. Popa este fost partener de afaceri al Clitemnestrei Volschi, administratorul “Central Residential Park SA”. Radu Popa este cel care, în calitate de şef la Administraţia Lacuri şi Parcuri Bucureşti, a oferit Casei de Avocatură Şova şi Asociaţii a prietenului lui Victor Ponta, Dănuţ Şova, mai multe contracte de asistenţă juridică.

 

În toamna lui 2012, în preajma lansării candidaţilor pentru Parlament, apar zvonuri că afaceristul “Dumitru Nicolae” ar candida pentru un post de deputat, din partea USL, la propunerea lui Gabi Oprea. Deşi partidul are numeroşi comunicatori “plătiţi”, Victor Ponta iese personal: “Nu există nici un Niro pe listele de candidaţi! La Sectorul 2 din partea UNPR candidează Gabriel Oprea şi doctorul Iulian Popescu, nu Niro!”, conform site-urilor de ştiri.

 

În 1 martie 2013, Anne Jugănaru, a cărei firmă “Amcor Com Impex SRL” are aceeaşi adresă cu a dezvoltatorului locuinţelor lui Ponta şi a firmei în care acţionar e cumnata Elenei Udrea, e numită de premier în funcţia de secretar de stat în Ministerul Mediului.   

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă