19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialStelele baletului se intorc la Bucuresti

Stelele baletului se intorc la Bucuresti

» O noua editie a Galei Internationale de Balet "Stars of the 21st Century" se va desfasura sambata, de la ora 19.30, pe scena Salii Mari a Palatului si va aduce la Bucuresti 13 dintre cei mai mari balerini ai lumii, proveniti de la opt companii de renume.

Publicul din Romania se va putea delecta cu un regal oferit de Nadia Veselova-Tencer, directorul artistic al evenimentului, care a pregatit pentru maine seara un spectacol de marca, al carui program se anunta a fi mai mult decat interesant, o intrecere a elegantei, virtuozitatii si talentului. Spectacolul de maine seara va avea doua parti. Deschiderea le va apartine balerinilor de la Bolshoi Ballet, care vor dansa "Flacara paradisului", cei de la Berlin Opera Ballet vor veni cu "Not Any More", cuplul de la English National Ballet va aduce publicului "Giselle", iar rusii de la Sankt Petersburg vor veni cu "Corsarul". Partea a doua va include "Manon", "Silfida", "Don Quijote" si "Lebada alba", toate, pas de deux.

 

Artistii care vor evolua in cadrul editiei cu numarul doi sunt: Dmitri Gruzdyev si Erina Takahashi (English National Ballet), Anastasia Goryacheva si Slavs Lopatin (Bolshoi Ballet), Alina Somova (Kirov Ballet, St. Petersburg), Mikhail Kaniskin si Elisa Carrillo Cabrera (Berlin Opera Ballet), David Makhateli (Royal Ballet, London), Jiri Bubenicek (Dresden SemperOper Ballett), Otto Bubenicek (Hamburg Ballet), Iana Salenko si Marian Walter (Berlin Opera Ballet) si Joh Vallejo (Scaena "Carmen Roche", Madrid). Initiat la inceputul anilor ’90, proiectul "Stars of the 21st Century" se doreste a fi un tribut adus baletului clasic, dar si dansului, fiind  creat de doi oameni, Nadia Vaselova-Tencer si Solomon Tencer (fondatorii Academiei de Balet si Jazz din Toronto).

"Intentionam ca acest eveniment de notorietate mondiala sa devina traditie in Romania si sa il organizam la Bucuresti in fiecare an, de-acum incolo. Incepand cu anul viitor, vom organiza Gala Internationala de Balet Stars of the 21 st Century o singura data pe an, in perioada noiembrie-decembrie", spun organizatorii romani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă