20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSteinmeier: Acordul nuclear, o deschidere pentru mai multe eforturi diplomatice în Orientul...

Steinmeier: Acordul nuclear, o deschidere pentru mai multe eforturi diplomatice în Orientul Mijlociu

Acordul nuclear între Iran și marile puteri este o deschidere pentru mai multe eforturi diplomatice în vederea soluționării conflictelor în Orientul Mijlociu, a declarat, sâmbătă, la Teheran, șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, informează Agerpres. 

Evocând conflictele din Siria, Yemen și Irak, ministrul german a apreciat că ‘regiunea are nevoie de mai multă diplomație, nu mai puțină’. ‘Considerăm acordul (nuclear din 14 iulie) ca o deschidere pentru mai multe eforturi diplomatice’, a adăugat el, într-un discurs rostit în fața mai multor responsabili regionali reuniți la Teheran, înaintea unei conferințe privind securitatea prevăzută să aibă loc la Munchen, în februarie.

‘Trebuie și suntem pregătiți să discutăm aceste probleme cu Iranul’ care trebuie să ‘aibă un rol constructiv în cadrul comunității internaționale și față de vecinii săi din regiune’, a declarat el.

‘Soluțiile pașnice nu depind de un singur actor și de aceea călătoria mea nu se oprește aici’ la Teheran, a indicat de asemenea ministrul german, care urmează să sosească duminică în Arabia Saudită, țară rivală Iranului în regiune.

Eforturile în curs din Yemen și Siria fac parte din punctele de tensiune dintre saudiți și iranieni, ale căror relații s-au tensionat și după catastrofa produsă în timpul pelerinajului de la Mecca, luna trecută, în care au fost uciși 464 de iranieni.

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă