17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSteaua a dat lovitura pe plan finaciar! Cati bani intra in conturile...

Steaua a dat lovitura pe plan finaciar! Cati bani intra in conturile “ros-albastrilor” pana la finalul sezonului

Steaua s-a calificat la finalul sezonului trecut in Liga Campionilor, dupa ce a reusit sa castige al 24-lea titlu din istorie. “Ros-albastrii” au trecut de trei tururi preliminarii pana sa ajunga in grupe, iar dupa tragerea la sorti sperau chiar la o primavara europena in Liga. Insa echipa din Ghencea nu a reusit decat trei remize intr-o grupa Cu Chelsea, Schalke si Basel.

Desi nu a reusit calicarea nici macar in Europa League, Steaua se poate lauda cu incasari record la finalul acestui sezon. Formatia din Ghencea va primi numai din participarea in Champions League aporximativ 17,5 milioane de euro. Pe langa acesti bani, “ros-albastrii” au incasat si din vanzarile de bilete pentru meciurile de Liga peste 3 milioane de euro, desi nu a mai umplut tribunele, asa cum o facea in sezonul trecut de Europa Elague.

Stelistii au punctat bine si la transferuri, desi nu au plecat decat doi jucatori din Ghencea. Raul Rusescu a adus in conturi 2,5 milioane de euro dupa mutarea la Seviila, in timp ce Tottenham a platit 8,5 milioane de euro pentru Vlad Chiriches. In total cele doua transferuri au adus in conturile clubului aproximativ 11 milioane de euro. La capitoul cheltuieli, stelistii nu au platit decat 1,5 milioane pentru Varela si Neagu. Pentru primul au dat un milion de euro Vasluiului, in timp ce al doilea a fost adus de la Otelul.

O alta surs importanta de venituri au reprezentat-o pentru Steaua drepturile TV pentru Liga, care se ridica la 3,3 miliaone de euro, plus alte cateva sute de mii pentru Cupa Romaniei.

Steaua insa nu sta foarte bine la capitolul sponsorizari, singurul contract pe care il au “ros-albastrii” fiind cu City Insurance, care plateste 500.000 de euro pentru un sezon.

In total, Steaua va incasa pana la finalul acestui sezon peste 36 de milioane de euro, record absolut pentru fotbalul romanesc.

La capitolul cheltuilei, clubul din Ghencea plateste aproximativ 4,2 milioane de euro pe salari pe sezon, in timp ce alti 665.000 de euro merg la chiriile pentru stadioane, Ghencea si Arena Nationala. (SportFM)

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă