11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialStatul Islamic ameninţă cu noi atacuri ţările din coaliţia antiteroristă

Statul Islamic ameninţă cu noi atacuri ţările din coaliţia antiteroristă

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles şi a ameninţat Occidentul cu “zile negre”, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor, citată de Russia Today. ISIS ameninţă că va ataca toate statele “cruciate” care participă la coaliţia antiteroristă implicată în operaţiuni în Siria şi Irak.

“Promitem Alianţei cruciate împotriva Statului Islamic că va avea parte de zile negre în schimbul agresiunii împotriva Statului Islamic”, a avertizat gruparea jihadistă.

Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare actele teroriste. “Statul Islamic vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.

“Le promitem ţărilor cruciate care s-au aliat împotriva Statului Islamic zile şi mai sumbre, ca reacţie la agresiunile contra statului nostru. Cu voia lui Allah, vă aşteaptă ceva mai dur şi mai amar”, a transmis organizaţia teroristă în mesajul de revendicare a atentatelor de la Bruxelles.

“Cu ajutorul lui Allah, o celulă secretă a soldaţilor Califatului a atacat Belgia cruciată, care luptă fără încetare împotriva islamului şi a musulmanilor”, a anunţat organizaţia teroristă sunnită, citată de Mediafax.

“Mujahedini ai organizaţiei Stat Islamic au comis seria de atentate sinucigaşe, cu centuri explozive şi bombe; a fost vizat un aeroport şi o staţie de metrou din centrul capitalei Belgiei”, subliniază organizaţia teroristă.

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Libiei şi nordul Egiptului, unde a proclamat un “califat”.

O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria. Din coaliţie fac parte state precum Australia, Olanda, Canada, Franţa, Iordania, Arabia Saudită, Turcia şi Marea Britanie.

Alte zeci de ţări – inclusiv România, R. Moldova, Bulgaria, Macedonia, Muntenegro, Maroc, Noua Zeelandă, Serbia – susţin eforturile internaţionale împotriva organizaţiei teroriste sunnite.

În total, trei explozii s-au produs marţi în capitala Belgiei. Cel puţin 32 de oameni au murit, iar alte 230 de persoane au fost rănite în atacurile revendicate de gruparea Statul Islamic.

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă