12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialStatul imprumuta bani pentru a plati salariile si pensiile

Statul imprumuta bani pentru a plati salariile si pensiile

Ministerul finantelor a imprumutat foarte multi bani de pe piata pentru a plati la timp salariile si pensiile, deoarece Romania nu "a stat grozav in primele trei luni ale anului", insa economia isi va lua din nou avant in toamna, a declarat ieri presedintele Traian Basescu, la intalnirea cu romanii din Croatia. seful statului a aratat, in acest context, ca Guvernul nu poate raspunde pozitiv cererilor de mariri salariale pe timp de criza. Masurile de austeritate sunt obligatorii pentru a evita un derapaj, iar obiectivul major din acest moment este "plata fara intarziere a salariilor, atat cat sunt ele", a subliniat Basescu.

In ceea ce priveste evolutiile economice din Romania, presedintele s-a declarat optimist ca economia isi va relua cursul ascendent inspre toamna: "Va pot spune ca am un oarecare optimism ca inspre toamna economia isi va relua un curs ascendent, nu cum a fost inainte, dar vom stopa declinul". In 2008, economia romaneasca a avut o crestere-record, de 7,8% din Produsul Intern Brut (PIB). In Romania criza este generata mai ales de diminuarea exporturilor, aspect care a determinat cresterea somajului, a explicat presedintele. Basescu a mai spus ca este un lucru bun faptul ca s-a micsorat masiv deficitul de cont curent, de la peste 12% la 8% din PIB, aratandu-se convins ca Romania va face mai bine fata crizei decat alte state, considerate "premiante" pana acum cateva luni.

» Presedintele Basescu este convins, in baza informatiilor pe care le detine, ca economia romaneasca isi va lua din nou avant la toamna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă