13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialStatele Unite sunt pregătite să ofere asistenţă militară Irakului

Statele Unite sunt pregătite să ofere asistenţă militară Irakului

Statele Unite sunt pregătite să ofere asistenţă militară Irakului, în contextul intensificării activităţilor insurgente în ultimele zile, a anunţat Departamentul de Stat american, potrivit Mediafax.

"Washingtonul promite să colaboreze cu Guvernul irakian şi cu liderii regionali irakieni pentru a oferi o ripostă unitară la agresiunea organizaţiei Stat Islamic în Irak şi Levant", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Organizaţia Stat Islamic în Irak şi Levant este una dintre cele mai periculoase grupări teroriste din lume", a declarat ambasadorul SUA la Bagdad, Stuart Jones.

Grupuri islamiste – printre care Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL) – au ocupat marţi provincia irakiană Ninive, inclusiv oraşul Mosul, precum şi şase districte din regiunea Tikrit.

Cel puţin 37 persoane au murit, iar sute au fost rănite, miercuri, într-o serie de atentate comise la Bagdad, inclusiv la o reuniune a liderilor tribali din Sadr City, în partea de nord-est a capitalei Irakului, anunţă surse din cadrul poliţiei irakiene.

Patruzeci şi opt de persoane sunt sechestrate de insurgenţi islamişti în consulatul Turciei din oraşul irakian Mosul, printre ostatici figurând consulul turc şi copiii acestuia.

Turcia a avertizat că va riposta "foarte dur" în cazul în care vieţile celor 48 de ostatici turci de la Mosul vor fi puse în pericol.

Cele mai citite

Jandarmii din Alba au descoperit la un bărbat plicuri cu substanță albă-cristalină interzisă

Un număr de 27 de plicuri cu substanţă albă-cristalină, ascunse în două pachete de ţigări, au fost descoperite de jandarmi la un bărbat din...

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...

FCSB serbează titlul de campioană: “Made in ciobanii”

Ilustrație: Marian Avramescu Campioana Italiei la fotbal, Inter Milano, a lansat un trend, după ce au sărbătorit victoria finală în Serie A printr-un dans...
Ultima oră
Pe aceeași temă