20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialStatele Unite consideră coaliţia opoziţiei siriene drept interlocutor "legitim"

Statele Unite consideră coaliţia opoziţiei siriene drept interlocutor “legitim”

Noua coaliţie a opoziţiei siriene este “reprezentantul legitim” al poporului sirian, anunţă Departamentul de Stat, evitând să considere coaliţia drept viitor guvern provizoriu, cum a făcut Franţa, informează AFP, potrivit Mediafax.

 

“Considerăm că actuala coaliţie a opoziţiei este reprezentantul legitim al poporului sirian”, a declarat Mark Toner, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Anunţul a fost făcut după ce Franţa a luat o decizie aproape similară. “Franţa recunoaşte coaliţia naţională siriană ca singurul reprezentant al poporului sirian şi, în consecinţă, viitorul guvern provizoriu al Siriei democratice, permiţând înlocuirea regimului Bashar Al-Assad”, a declarat preşedintele Francois Hollande în cursul unei conferinţe de presă.

Noul lider al coaliţiei opoziţiei siriene, Ahmad Moaz al-Khatib, a cerut luni comunităţii internaţionale armament pentru a lupta împotriva serviciilor de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. “Avem nevoie de arme adecvate pentru ca rebelii să poată pune capăt suferinţei sirienilor şi vărsării de sânge”, a declarat al-Khatib la Cairo.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări militare între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad şi forţele opoziţiei. Bilanţul conflictului civil este de cel puţin 37.000 de morţi, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, dar cifrele nu pot fi verificate din alte surse.

Cele mai citite

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă