10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialStartul din Bahrein se apropie

Startul din Bahrein se apropie

Cu toate ca mai sunt sase saptamani pana cand se va da startul in noul sezon de Formula 1, Federatia Internationala de Automobilism a stabilit calendarul etapelor si cele 11 echipe participante. Doar ultima echipa acceptata, Super Aguri, nu si-a anuntat oficial pilotii, dar se pare ca sigur unul dintre ei va fi japonezul Takuma Sato.
Campioana mondiala, Renault si-a pastrat pilotii, respectiv pe Fisichella si pe cel care i-a adus titlul, Fernando Alonso.
Ghinionista din 2005, McLaren Mercedes, continua lupta pentru titlurile mondiale tot cu Raikkonen si Montoya. Dupa un sezon care l-a facut pe Michael Schumacher sa declare “ca se lasa”, Ferrari pare sa fie din nou pe cai mari. Cu o masina schimbata aproape in intregime si cu un coechipier nou, Felipe Massa, Schumi pare foarte optimist si crede ca poate lua al 8-lea titlu mondial din cariera. Toyota nu a anuntat mari schimbari pentru noul sezon, mergand in continuare pe mana lui Ralf Schumacher si Jarno Trulli. Pentru anul acesta, Williams a renuntat la motoarele BMW in favoarea celor Cosworth CA 2006 si la serviciile pilotului Nick Heidfeld pentru Nico, fiul celebrului Keke Rosberg. Australianul Mark Webber ramane la echipa britanica. Rubens Barrichello spera sa-si gaseasca “linistea si aprecierea” de care intr-adevar nu prea a avut parte la Ferrari la echipa Honda, alaturi de tanarul Jenson Button. In acelasi timp brazilianul isi da seama ca Honda este o echipa de mijlocul clasamentului, de unde nu mai poate visa la vreo performanta deosebita.
Talentatul pilot David Coulthard ramane si in acest sezon la Red Bull, alaturi de austriacul Christian Klien. Scotianul ar merita o echipa mai performanta, dar din pacate nu are oferte mai bune. Noutatea echipei Red Bull sunt motoarele Ferrari, in locul Cosworth.
Sauber s-a asociat anul acesta cu BMW, echipa fiind motorizata de constructorul german. Sauber l-a pastrat pe Jacques Villeneuve, iar in locul lui Massa l-a adus pe germanul Nick Heidfeld.
Una dintre noutatiile sezonului este echipa MF1, care apartine rusilor de la Midland Grup. Ea a fost cumparata de la Eddie Jordan si este prima echipa cu licenta ruseasca din istoria Formulei 1. MF1 va folosi in continuare motorizarea Toyota si pe pilotul portughez Tiago Monteiro. Al doilea pilot va fi germanul Christijan Albers, in locul indianului Naraian Karthikeyan, care a parasit F1. A doua echipa noua este Toro Rosso, cumparata de la Minardi si “sora” cu Red Bull, amandoua echipele facand parte din aceeasi companie. Toro Rosso ii va avea ca piloti pe V. Liuzzi sI S. Speed si va folosi motoare Cosworth V10. Super Aguri este echipa complet noua, inscrisa ultima in CM F1. Dupa cum am mai spus, ea apartine fostului pilot de F1 Aguri Suzuki si va folosi motoarele poduse de Honda.
Pana pe 12 martie, in Bahrain, cand se va da startul in prima etapa a CM de F1, continua testele, verificarile si antrenamentele pilotilor si mai pot aparea multe noutati.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă