12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial"Stareţul îşi bate joc de noi"

“Stareţul îşi bate joc de noi”

Mai multe familii din cartierul reşiţean Triaj ii reproşează stareţului Daniel că a blocat drumul de acces spre Calea Timişoarei. Mai multe familii de pe strada Mozart din cartierul reşiţean Triaj se ceartă de mama focului cu nimeni altul decât stareţul şi călugării de la Mă-năstirea „Înălţarea Domnului” de pe Dealul Arsului din Reşiţa. Cu toate că este vorba despre mănăstire şi popi, motivul certei este cât se poate de lumesc.

În urmă cu câţiva ani, preacuvioşii au ridicat un lăcaş monahal. Şi asta şi cu ajutorul localnicilor. Toate bune şi frumoase numai că, de mai bine de jumătate de an, călugării le-au „furat” oamenilor de pe strada Mozart drumul de acces spre cartierul Calea Timişoarei. Lucrurile par complicate, dar, de fapt, sunt foarte simple. Strada Mozart este situată în cel mai înalt punct al oraşului, la aproape 400 de metri. Pentru a evita coborârea în pantă şi un ocol de câţiva kilometri pentru a ajunge în oraş, localnicii folosesc drumul de peste deal. Şi tocmai acest drum a fost închis de către călugări.

„Şi ei l-au folosit până şi-au ridicat mănăstirea, dar după aceea au pus barieră şi l-au închis, nu ne-au mai lăsat să trecem pe acolo”, spune Maria Birta. „Cu toate că mănăstirea nu a avut autorizaţie de construcţie şi celelalte autorizaţii care se cer în astfel de cazuri, culmea este că acum, mai exact în urmă cu o lună, stareţul Daniel Cosmaniuc, care nu ştiu ce a făcut, a declarat că de acum este drum privat, al mănăstirii. Aceasta, deşi noi îl folosim de zeci de ani şi nimeni nu l-a închis până acum”, spune revoltat Dumitru Iva. Oamenii spun că drumul era folosit şi de către locuitorii cartierului Câlnic, fost sat din marginea oraşului, care aveau terenuri în cartierul Triaj, unde este strada Mozart, sau pe Dealul Bârzăviţa. „Cu ajutorul cuiva din Primărie, acum o lună a obţinut un PUZ şi autorizaţie şi tot de atunci au început şi necazurile pentru noi. Acum trebuie să ocolim şi câte 15 km pentru a ajunge în cealaltă parte a oraşului. Şi asta fiindcă popa vrea drum privat”, spune şi Dumitru Stan.

„Noi nu avem nimic cu sfânta mănăstire”

,,L-am lăsat să treacă cu camioa-nele prin grădinile noastre când lucra la mănăstire. Am lucrat noi şi i-am dat scule ca să lucreze la mănăstire. Avem tebele cu oamenii care au ajutat mănăstirea. Noi nu avem nimic cu sfânta mănăstire, pe noi ne deranjează atitudinea stareţului, care îşi bate joc acum de noi”, spune şi Ion Modoianu. 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă