15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialStarea de sănătate a lui Şerban Huidu se ameliorează, au anunţat oficiali...

Starea de sănătate a lui Şerban Huidu se ameliorează, au anunţat oficiali medicali din Innsbruck

Starea de sănătate a realizatorului tv Şerban Huidu se ameliorează treptat, după accidentul de schi suferit miercuri pe pârtia din staţiunea montană Patscherkofel, din Innsbruck, potrivit medicilor care îl au sub observaţie la Clinica Universitară de Neurologie din Innsbruch, conform Agerpres.

Un nou buletin medical urmează să fie anunţat la ora 14 (ora Austriei) de echipa de specialişti care l-a monitorizat în permanenţă în ultimele 24 de ore pe Huidu.

Potrivit partenerului său din emisiunea ‘Cârcotaşii’, Mihai Găinuşe, Şerban Huidu, care începe să se trezească treptat din coma indusă medical, şi-a recunoscut soţia şi copilul, veniţi la spitalul din Innsbruck.

Joi, profesorul universitar dr. Erich Schmutzhard de la Clinica Universitară de Neurologie a anunţat, în primul buletin medical după accident, că nu este necesară o intervenţie chirurgicală, şi că după trezirea completă a pacientului vor fi făcute noi analize, pentru a se pune diagnosticul foarte exact şi a se vedea dacă Şerban Huidu poate fi transportat la un spital din România.

‘În urma unei tomografii, s-a observat o sângerare uşoară, dar presiunea intracraniană este normală şi nu a fost necesară o intervenţie pentru scăderea tensiunii intracraniene. După tomografia computerizată, am ajuns la concluzia că nu este necesară, în niciun caz, o intervenţie chirugicală. În următoarele ore nu este de aşteptat o înrăutăţire a situaţiei pacientului. Vom încerca o trezire treptată din coma artificială, dar această trezire va dura un timp şi probabil că mâine dimineaţă (vineri) pacientul va fi treaz complet. Atunci vom putea vedea dacă recunoaşte persoanele din jur şi dacă îşi poate mişca mâinile şi picioarele. Mâine vom putea spune cu exactitate în ce situaţie se află, dar suntem foarte optimişti în privinţa îmbunătăţirii stării sale de sănătate’, a declarat profesorul neurolog Schmutzhard în conferinţa de presă.

Acesta a spus, totuşi, că nu va fi vorba de o recuperare de zile, ci aceasta va dura mai multe săptămâni.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă