11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialStarea de sănătate a lui Mandela s-a ameliorat în cursul nopţii

Starea de sănătate a lui Mandela s-a ameliorat în cursul nopţii

Starea de sănătate a fostului preşedinte Nelson Mandela s-a “ameliorat în cursul nopţii” de miercuri spre joi, dar “rămâne critică”, a anunţat Preşedinţia sud-africană joi, relatează Mediafax.

“Mi-am anulat vizita mea de astăzi (joi) în Mozambic pentru a-l putea vedea şi pentru a discuta cu medicii. Astăzi el se simte mult mai bine decât ieri seara, când l-am văzut. Echipa de medici continuă să-şi facă treaba extraordinar”, a declarat preşedintele sud-african.

Cireşte şi Viaţa lui Nelson Mandela în imagini

“Noi trebuie să ne rugăm pentru sănătatea lui Tata (părinte) şi să-i urăm succes. De asemenea, noi trebuie să ne continuăm munca şi activităţile cotidiene, cât timp Madiba va rămâne spitalizat”, a adăugat Zuma, invocându-l pe eroul luptei anti-apartheid cu numele său de clan, folosit afectuos de către majoritatea sud-africanilor.

“Preşedinţia nu apreciază zvonurile privind starea de sănătate a fostului lider Mandela”, a declarat Zuma. Potrivit ultimelor rumori, Mandela se simte tot mai rău sau este deja decedat.

Zuma a renunţat la vizita sa în Mozambic, temându-se de moartea apropiată a predecesorului său ilustru, pe care l-a vizitat miercuri seara în spitalul din Pretoria, unde Mandela a fost internat pe 8 iunie după o recidivă a infecţiei pulmonare.

Cireşte şi Nelson Mandela, ţinut în viaţă de aparate

Starea de sănătate a lui Nelson Mandela s-a agravat în timpul săptămânii. Laureatul Nobel pentru pace în 1993 în vârstă de 94 de ani se află sub asistenţă respiratorie, potrivit preşedintelui sud-african.

“Eu nu pot decât să repet că tata este într-o stare critică. Orice se poate întâmpla într-um moment sau altul”, a declarat ma devreme fiica mai mare a lui Mandela, Makaziwe, la un jurnal de ştiri al postului de radioteleviziune publică SABC.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă