38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialSports Illustrated: Un cal, între cei mai buni sportivi din lume, alături...

Sports Illustrated: Un cal, între cei mai buni sportivi din lume, alături de Messi şi Djokovic

Revista americană Sports Illustrated a nominalizat un cal, American Pharoah, pe lista celor 12 candidați la titlul de cel mai bun sportiv al planetei în anul 2015, alături de tenismanul sârb Novak Djokovic, gimnasta americană Simone Biles şi fotbalistul argentinian Lionel Messi, scrie Agerpres. 

American Pharoah, cu jocheul Victor Espinoza în șa, a fost autorul unei performanțe deosebit în acest an, realizând „Tripla Coroană” — câștigarea a trei dintre cele mai importante curse hipice ale lumii: Kentucky Derby, Preakness și Belmont, pe care niciun alt cal nu a mai reușit-o în ultimii 37 de ani.

În Statele Unite, caii pursânge sunt considerați sportivi, Sport Illustrated incluzându-l, de exemplu, pe Secretariat între cei mai buni sportivi ai anului 1973, în care acesta a reușit la rândul său Tripla Coroană.

Alături de American Pharoah, pentru titlul de cel mai bun sportiv al lumii în 2015 au mai fost nominalizați gimnasta Simone Biles, atletul Usain Bolt, baschetbalistul Stephen Curry, jucătorul de fotbal american Thomas Davis, tenismanul Novak Djokovic, jucătoarea de fotbal Carli Lloyd, luptătoarea de MMA Ronda Rousey, jucătorul de golf Jordan Sphieth, echipa de baseball Kansas City Royals, jucătoarea de tenis Serena Wiliams și fotbalistul Lionel Messi.

Câștigătorul va fi anunțat în data de 13 decembrie, zi în care American Pharoah ar putea câștiga cea mai importantă ”cursă” a vieții sale.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă