13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSportivii şi Justiţia. Condamnaţi şi negraţiaţi

Sportivii şi Justiţia. Condamnaţi şi negraţiaţi

Gică Popescu nu este singurul sportiv celebru ajuns la puşcărie. Fie pentru lucruri care au legatură cu sportul, fie pentru infracţiuni de drept comun, lista marilor campioni care au avut probleme cu legea este destul de lungă.

În România, chiar în acest moment, fostul boxer şi preşedinte al federaţiei de specialitate, Rudel Obreja, se află sub arest la domiciliu, după ce a stat o vreme în arest preventiv, acuzat de trafic de influenţă.

În lume, poate cel mai cunoscut caz a fost cel al jucătorului de fotbal american Orenthal James „O. J.”Simpson, condamnat în 2008 la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de toate cele 12 capete de acuzare pentru care fusese judecat, printre care jaf şi răpire. Asta după ce în 1995 fusese achitat în procesul în care a fost acuzat că şi-a ucis soţia.

Un alt scandal imens a fost cel legat de Mike Tyson, condamnat pentru viol în 1992 şi eliberat în 1995. Tyson a fost găsit vinovat pentru violarea Desireei Washington, Miss Black Rhode Island, într-un hotel din Indianapolis.

La fel cu fotbalistul român, marele tenisman Boris Becker a avut probleme cu fiscul. El a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru o evaziune fiscală de milioane de euro. Becker a recunoscut că este vinovat şi a returnat fiscului aproximativ 3 milioane de euro.

Jos Verstappen, un foarte cunoscut pilot de Formula 1, a fost condamnat în 2009 la 3 luni de închisoare cu suspendare şi la o amendă, pentru că şi-a ameninţat soţia şi i-a vandalizat maşina.

Şi fotbalistul olandez Patrick Kluivert a avut probleme cu legea. În 1995 a fost condamnat la 240 de ore de muncă în folosul comunităţii după ce a omorât un om cu maşina. De asemenea, a fost acuzat de viol, însă nu a fost găsit vinovat.

Citeşte şi: Legendele sportului, implicate într-un scandal de dopaj

Dintre sportive, cazul cel mai cunoscut a fost cel al lui Marion Jones. Atleta medaliată cu aur de trei ori la Olimpiada de la Atena, a fost condamnată la 6 luni de închisoare şi 200 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru sperjur şi obstrucţionarea justiţiei în cursul unei investigaţii privind consumul de substanţe interzise.

Şi, în fine, un campion paralimpic, Oscar Pistorius, se află în plin proces pentru acuzaţia de a-şi fi ucis iubita.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă