16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialŞpaga AC/DC a ajuns la Parchet

Şpaga AC/DC a ajuns la Parchet

Procurorii din Arad au înregistrat, joi, un dosar de cercetare penală împotriva angajaţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) care ar fi pretins, la Nădlac, o sumă de bani celor din staff-ul tehnic al trupei AC/DC, pentru a le permite accesul spre Ungaria, potrivit Newsin.

Cercetările în cazul angajaţilor CNADR au început după ce ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad s-au autosesizat cu privire la informaţiile apărute în mass-media, referitoare la reclamaţia depusă de cei din caravana AC/DC. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad s-a sesizat în cazul angajaţilor CNADNR care au cerut câte 50 de euro pentru fiecare camion încărcat cu echipamente. În acest caz s-a deschis un dosar de urmărire penală”, a declarat Marius Neculcea, prim-procurorul Parchetului de pe Tribunalul Arad.

Oficialii CNADR au anunţat, zilele trecute, că vor efectua o anchetă internă, după sesizarea primită. „S-a întâmplat o neregulă acolo. S-a discutat pe seama rovinietei. Angajaţii au cerut rovinieta, ei au dat-o, dar apoi angajaţii au cerut rovinietele şi din timpul şederii în ţară, ceea ce nu era legal. Pentru că nu au avut documentele, angajaţii au cerut o sumă de bani ca să îi lase să plece”, a declarat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron, pentru Realitatea TV.

Din plângerea depusă de cei din caravana AC/DC reiese că li s-ar fi cerut câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane, fără să li se elibereze facturi.
După s-a aflat despre acest incident, o comisie a Companiei Naţionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti a s-a deplasat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac unde, joi, a început anchetarea angajaţilor acuzaţi că au cerut şpagă de la şoferii caravanelor cu echipamentele trupei AC/DC.

Cei zece angajaţi ai Agenţiei de control şi încasare Nădlac, din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara care au fost de serviciu în momentul în care caravana AC/DC a părăsit ţara sunt audiaţi de o comisie formată din persoane cu funcţii de conducere din cadrul CNADNR. „S-a mai întâmplat să ne confruntăm cu astfel de situaţii, din păcate. În cazul persoanelor pentru care acuzaţia de luare de mită s-a confirmat s-a desfăcut contractul de muncă. Unii angajaţi au fost trimişi în judecată şi condamnaţi”, a precizat Ioan Maliţa, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Conform legii, oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi Drumuri Naţionale din România pot verifica în orice moment existenţa rovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile în perioadele precedente. Trupa AC/DC a susţinut la 16 mai un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

Cele mai citite

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...

Un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc din Ploiești

Un bărbat în vârstă de 55 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc de pe strada Mărăşeşti din...
Ultima oră
Pe aceeași temă