14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSotia secretarului de stat Ioan Andreica, judecata

Sotia secretarului de stat Ioan Andreica, judecata

Procurorii bistriteni au trimis-o in judecata pe sotia secretarului de stat Ioan Andreica pentru comiterea unor infractiuni de reproducere neautorizata pe sisteme de calcul a programelor de calculator, in dauna companiilor “Microsoft Corporation” si “Autodesk Incorporated” SUA, carora le-ar fi cauzat prejudicii de 4.764 lei noi si 31.350 lei. In luna martie a acestui an, Sorinica Andreica a fost depistata de politisti avand instalate, stocate si rulate pe calculatoarele SC “Euroland 2002” SA Bistrita, pe care o administra, mai multe programe de calculator fara a avea achizitionate licente.
Societatea SC “Euroland 2002” SA are ca obiect principal de activitate declarat, aparut si pe site-ul Registrului Comertului, “activitati mixte (cultura vegetala si cresterea animalelor)”. Mai mult, din aceleasi date reiese ca actiunile firmei sunt detinute de opt actionari. Familia secretarului de stat Ioan Andreica (PD) detine 62,31% din actiuni. Printre actionari se regaseste si sotia chestorului Camerei Deputatilor, Ioan Oltean (PD), cu 14,49 de procente din beneficii si pierderi. In 2005, societatea cu 15 angajati a avut o cifra de afaceri de 436.935 lei noi si un profit de zero lei.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă