10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialSoția presupusului autor al exploziei din New York a plecat din Statele...

Soția presupusului autor al exploziei din New York a plecat din Statele Unite cu doar câteva zile înainte de incident

Soția presupusului autor al exploziei din New York a plecat din Statele Unite cu doar câteva zile înainte de incidentul din Manhattan, soldat cu rănirea a 29 de persoane, au anunțat autoritățile americane, citate de Reuters, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Statelor Unite colaborează cu autorităţile din Pakistan şi Emiratele Arabe Unite pentru a determina unde s-a îndreptat soţia lui Ahmad Khan Rahami. Căsătoria celor doi a avut loc în Pakistan, înainte ca el să o aducă pe aceasta în orașul Elizabeth din New Jersey.

 

Bărbatul a fost reținut, luni, și pus sub acuzare, pentru tentativă de ucidere a unui poliţist şi pentru posesie ilegală de armă.

Potrivit directorului adjunct al FBI, William F. Sweeney Jr., nu există nicio pistă care să sugereze că în zona New York-ului ar activa o celulă teroristă. Cu toate acestea, autoritățile dețin dovezi că suspectul capturat nu a acţionat singur.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a susţinut că autorităţile au toate motivele pentru a crede că exploziile care au zguduit în timpul weekend-ului Manhattan şi New Jersey reprezintă acte de terorism. De asemenea, acesta le-a cerut newyorkezilor să rămână vigilenţi faţă de ce se întâmplă în jurul lor şi să informeze imediat autorităţile dacă aud vreo discuţie suspectă sau descoperă vreo ameninţare la adresa securităţii metropolei.

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite după ce o bombă artizanală a explodat sâmbătă seară în zona Manhattan din oraşul american New York, autorităţile descoperind ulterior încă un dispozitiv exploziv. Explozia a avut loc în zona Chelsea din cartierul Manhattan.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă