19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSoţia lui Muammar Gaddafi şi trei dintre copiii acestuia au intrat în...

Soţia lui Muammar Gaddafi şi trei dintre copiii acestuia au intrat în Algeria

Soţia colonelului Muammar Gaddafi şi trei dintre copiii fostului ghid al revoluţiei libiene au intrat luni pe teritoriul Algeriei, a anunţat Ministerul algerian al Afacerilor Externe, citat de AFP, preluată de Mediafax.

“Soţia lui Muammar Gaddafi, Safia, fiica sa Aisha, fiii săi Hannibal şi Mohamed, însoţiţi de copiii lor au intrat în Algeria la ora 8.45 (10.45, ora României), pe la frontiera algero-libiană”, a informat ministerul într-un comuunicat difuzat de agenţia APS, fără a oferi indicii despre fostul lider libian.

“Această informaţie a fost adusă la cunoştinţa secretarului general al Naţiunilor Unite, a preşedintelui Consiliului de Securitate şi a lui Mahmoud Djibril, preşedintele Consiliului executiv al Consiliului Naţional de Tranziţie libian”, a adăugat ministerul în comunicat.

O sursă din rândul rebelilor libieni, citată de agenţia egipteană Mena, afirma săptămâna trecută că un convoi de autovehicule blindate Mercedes a intrat pe teritoriul algerian. Autorităţile algeriene au dezminţit categoric informaţiile.

Algeria, care afirmă că are o poziţie de “strictă neutralitate” în conflictul din statul vecin, a fost acuzată de unii rebeli libieni că susţine regimul lui Muammar Gaddafi.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă