11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu: N-am avut lege şi n-am avut bani pentru a rezolva...

Sorin Oprescu: N-am avut lege şi n-am avut bani pentru a rezolva problema câinilor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în emisiunea “Sinteza zilei” de la Antena 3 că nu a avut bani pentru a rezolva problema câinilor comunitari din Capitală, relatează site-ul www.antena3.ro.

„Au existat patru legi. Mai exact, trei legi şi o ordonanţă de urgenţă. Toate se contraziceau între ele. Iar în legea Marinescu scrie foarte clar că orice fel de eutanasie, fără ca respectivul câine să fie bolnav, este considerată infracţiune”, a spus edilul, explicând unul dintre motivele pentru care nu a putut rezolva problema maidanezilor.

„N-am avut lege, n-am avut bani. Ba mai mult, de şapte ori în timpul primului mandat am cerut Consiliului General să-mi aprobe bani. Probele sunt acolo. Am cerut bani pentru a face adăposturi, pentru că nu aveam lege pentru eutanasie, dar aveam lege pentru a putea steriliza câinii. La presiunea ONG-urilor, au apărut două hotărâri ale Consiliului General care stabileau că sunt obligat să-i reteritorializez”, a adăugat Oprescu.

„I-am sterilizat, i-am curăţat, i-am vaccinat şi i-am întors la blocurile de und ei-am luat. ONG-urile au supravegheat acest lucru, ba mai mult, au şi ajutat pentru ca acei câini să ajungă în acele locuri”, a explicat primarul general felul în care câinii au ajuns din nou pe stradă.

„Dar nimeni nu s-a ocupat de câini, nimeni nu le-a dat de mâncare, nu a existat nicio responsabilitate. mai ales vara, lipsa de mâncare, lipsa de apă i-au făcut să plece, să-şi caute mâncare şi apă. Aşa au început să se formeze haitele, aşa au început să atace, iar eu răspundeam la acest lucru cu trei echipaje şi nouă oameni în total, care nu puteau face faţă”, a mai precizat Sorin Oprescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă