21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSorin Blejnar, fostul şef ANAF, acuzat de trafic de influență, rămâne în...

Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, acuzat de trafic de influență, rămâne în arest preventiv. Decizia instanței este definitivă

Sorin Blejnar, acuzat de trafic de influență în perioada în care conducea ANAF, va fi cercetat, în continuare, în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorii au admis, joi, contestaţia formulată de procurori la decizia Tribunalului Bucureşti de a-l cerceta pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) sub control judiciar.

Decizia de joi a Curții de Apel este definitivă.

"În baza art.205 Cpp, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 02.03.2017 a Tribunalului Bucureşti-Secţia I Penală dată în dosarul nr.45798/3/2016/a1.6. Desfiinţează în parte încheierea atacată şi, rejudecând: Înlătură dispoziţiile referitoare la aplicarea art.242 al.2 Cpp şi art.215 al.1,2 şi 3 Cpp, precum şi dispoziţia referitoare la punerea în libertate a inculpatului Blejnar Sorin. În baza art.207 al.4 şi 6 Cpp, menţine măsura arestării preventive, luată faţă de inculpatul Blejnar Sorin", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, care este definitivă.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, pe 16 decembrie 2016, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA Ploieşti în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri", potrivit DNA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă