33 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 de la Roland...

GALERIE FOTO. Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 de la Roland Garros. Primele declarații ale româncei, în exclusivitate pentru Rl | CORESPONDENȚĂ DE LA ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea (67 WTA) a intrat în forță pe tabloul principal, după ce a spulberat-o în 59 de minute pe Shuai Peng (China, 39 WTA).

Cele două jucătoare se mai întâlniseră o singură dată, în 2010, la Hobart. Peng câștiga atunci cu 6-1, 6-4. A fost rândul Soranei să câștige acum la Paris, 6-3, 6-1, după un meci pe care l-a dominat de la un capăt la celălalt.

După numai 15 minute, sportiva din România conducea deja cu 4-0.

Sorana a jucat extrem de inteligent tactic, variind loviturile și punând-o deseori pe chinezoaică pe picior greșit. Mai mult decât atât, jucătoarea româncă a alergat după absolut toate mingile și a transformat în puncte și mingile mai dificile venite de la Peng.

Cu un total de 57 de puncte câştigătoare, dintre care 41 de pe fundul terenului, Sorana a arătat o formă de joc impecabilă și o putere de concentrare fără fisuri.

La ieșirea de pe teren, asaltată de fani – de diferite nationalități – care voiau să se pozeze cu ea, Sorana Cîrstea a facut primele declaratii, în exclusivitate, pentru „România Liberă”.

„În primul rând sunt fericită că am câștigat, un meci bun de început și sper să o țin tot așa! Totul a mers bine și sunt foarte bucuroasă! Am muncit destul de mult săptămânile astea și cred că lucrul acesta s-a văzut astăzi pe teren. Cel mai important este faptul că am fost de la început până la sfârșit peste chinezoaică, am avut jocul sub control și s-a jucat – practic – pe ritmul meu. Sunt mulțumită de rezultat, fiindcă Peng este o jucătoare bună, dificilă, care se află în fața mea în clasament. Am avut o tactică bună, pe care am respectat-o și e normal ca atunci când lucrurile ies bine să fii fericit! ”, a precizat Sorana Cîrstea.

Rezulatul de marţi vine după ce tenismena română a avut un an cu rezultate foarte bune: sfert de finală la Istanbul și Madrid și semifinală la Nürnberg. « De la an la an încep să apreciez zgura din ce în ce mai mult. Lucrez la lucruri noi, încerc să variez jocul, încerc să vin cu un joc cât mai complet, iar pe zgură se poate face asta. Într-adevăr, un sezon destul de solid pe zgură și sper să-l închei cât mai frumos aici la Paris…», a explicat jucătoarea.

Următoarea adversară a Soranei va fi o specialistă a zgurei, Carla Suarez Navarro (Spania, 23 WTA).   

Fotografii de Paul Cozighian

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă