11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSONDAJ. Oprescu CÂŞTIGĂ la pas Primăria Capitalei. Ce face Prigoană

SONDAJ. Oprescu CÂŞTIGĂ la pas Primăria Capitalei. Ce face Prigoană

Alegeri locale 2012. Actualul edil general al Capitalei, Sorin Oprescu, ar câştiga fără probleme un nou mandat, arată datele unui sondaj CURS realizat la comanda GeoPol pentru Realitatea TV, scrie realitatea.net.

 

Sorin Oprescu are câştigate deja alegerile locale. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada 1-8 mai în Bucureşti, actualul primar general ar obţine 65% din voturi, adică de patru ori mai mult decât ar lua contracandidatul său principal, pedelistul Silviu Prigoană – 17%. Pe locul trei s-ar clasa candidatul PP-DD, Horia Mocanu, – 6%, urmat de Gigi Becali – 4%. Nicuşor Dan ar lua doar trei procente, Anghel Iordănescu – 2%, iar Irinel Columbeanu – un singur procent.

Prigoană şi-a ratat startul

“Prognoza GeoPOL de la începutul anului menţiona că Oprescu nu ar avea rival decât un eventual independent, profesionist, puternic conturat public; Silviu Prigoană, singurul din tabăra dreptei guvernamentale de atunci ce s-a-ncumetat la candidatură, in mod evident nu se apropia de acest profil; acesta dealtfel şi-a ratat în bună măsură şi startul când, în loc să candideze independent, cu un mesaj pozitiv, punându-şi în valoare personalitatea şi profilul public, a ales calea conflictului cu personalităţi din PDL (Cristian Preda), dezorientând parţial chiar propriul electorat”, se arată în analiza GeoPol.

“Sorin Oprescu a beneficiat din plin şi de „contractul de comunicare” cu USL (aranjament reciproc avantajos la Bucureşti); pe fondul USL-izării capitalei, tendinţă constantă din iarnă până la debutul campaniei electorale, asocierea lui Oprescu cu liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, îi este benefică”, susţine raportul de analiză al GeoPol.

USL, majoritate în CGMB

USL ar câştiga lejer alegerile pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, acolo unde ar lua 60% din voturi, urmat de PDL cu 18% şi de PP-DD – 10%.

Problemele bucureştenilor

Câinii maidanezi sunt principala problemă a locuitorilor Capitalei, arată datele sondajului CURS, dar nemulţumiri sunt legate şi de curăţenia oraşului – 15%, delicvenţă sau starea drumurilor.

Sondajul CURS a fost realizat pe un eşantion de 1700 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-2.4% la un nivel de incredere de 95%.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă