2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialŞomer de lux: 3.569 de lei pe lună

Şomer de lux: 3.569 de lei pe lună

Cea mai mare indemnizaţie de şomaj din Constanţa este de aproape trei ori mai mare decât salariul mediu net.

Judeţul Constanţa are la ora actuală 9.528 de şomeri, dintre care 4.500 indemnizaţi şi 5.028 neindemnizaţi, rata şomajului ridicându-se la 3%.  Cel mai mare ajutor de şomaj îl primeşte la ora actuală un constănţean care a lucrat timp de mai mulţi ani în domeniul veterinar. În prezent, acesta primeşte de la stat ajutor de şomaj în cuantum de 3.569 lei pe lună.

Persoana a fost disponibilizată începând cu data de 1 mai 2011 de la o societate al cărui obiect de activitate îl constituie „activităţi veterinare”. Ceilalţi 54 de constănţeni care au cele mai mari indemnizaţii din judeţul nostru au trecut de la salarii de mii de lei la indemnizaţii de şomaj al căror cuantum se situează între 1.000 şi 1.600 lei. Cea mai mică valoare a cuantumului indemnizaţiei de şomaj este de 375 lei în cazul persoanelor care provin din muncă şi 250 lei pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Gabriela Spătaru a mai declarat că indemnizaţia de şomaj se calculează după o anumită formulă.  De asemenea, o importanţă deosebită la stabilirea cuantumului indemnizaţiei îl constituie şi vechimea în câmpul muncii. În prezent, indemnizaţia lunară primită de un şomer este alcătuită din ponderea de 75% din salariul minim brut pe ţară, la care se adaugă, în funcţie de vechime, o cotă procentuală formată din media veniturilor realizate de persoana în cauză în ultimul an. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă